Megint Luka a kormánynál

Luka Doncic 32 pontot és 10 gólpasszt jegyzett péntek este, amikor a Dallas Mavericks 125-112-re legyőzte a Portland Trail Blazerst.

ld_1.jpg

Ahogyan a következő Tweetben is láthatják, a szlovén fiú továbbra is ihletett formában játszik. 

Doncic parádéja és a csapat győzelme azonban nem múlt el vezéráldozat nélkül.  Alig négy perccel a második negyed vége előtt ugyanis Kyrie Irvinget a palánk alatt faultolta a Portland centere, Duop Reath. A sztárhátvéd a földre esett, amikor csapattársa, Dwight Powell véletlenül ráesett a lábára, ami miatt Irving percekig a földön maradt.  Ezt követően bevitték az öltözőbe, hogy a Mavericks edzői stábja megvizsgálja, de értelemszerűen a mérkőzés hátralévő része nélküle folytatódott. Állapotáról később nyilatkoznak majd az orvosok.

Doncic mellett az ausztrál Dante Exum 23 pontot szerzett, míg Hardaway a padról beszállva is húszat tett a közösbe.

"Nagy volt" - mondta Jason Kidd, dallasi edző Exum teljesítményéről. "Kezdett és mindkét oldalon remekül játszott, de főleg védekezésben. Elvesztettük Irvinget, de Dante nagyon jó munkát végzett".

A másik oldalon Anfernee Simons 30 ponttal, nyolc assziszttal és öt lepattanóval állt csapat élére, pedig ez volt a második mérkőzése a jobb hüvelykujj műtétje után. Azonban muszáj volt játszania, mert így is három kezdőjátékost nélkülözött a Blazers. 

Nyitókép:  @IsoHeavy X

süti beállítások módosítása