Egy korszak vége?

Finoman fogalmazunk, ha azt mondjuk: nem mennek jól a dolgok a Golden State háza táján.

sc.jpg

Green balhéi, Klay Thompson hanyatlása, rossz kezdőcsapat (utóbbi kettőt a Sports Illustrated állítja) sötét fellegekként vetülnek San Francisco egére.

Bár Klay 28 pontot szerzett a Portland Trail Blazers elleni győztes találkozón (118:114), a szenzációt Curry lenullázódása jelenti.

268 alapszakasz-mérkőzés után először nem ért el triplát a zseni.

8/0 a hármas, 12/2 a kettes mutatója, így 2018. december elseje után jöhetett le először úgy a parkettről, hogy nem értékesített hárompontost.

"Nem számíthatunk arra, hogy Steph minden egyes este kisegít minket" - mondta Steve Kerr, a Warriors edzője. "Nehéz este volt ez számára, de egy csapatnak erről kell szólnia. Mindenkinek helyettesítenie kell a másikat, minden este más srácnak kell előre lépnie. Több segítséget kell adnunk neki."

Curry az NBA történetének így is csúcstartója, aki nemrég dobta 3500. hárompontosát, utoljára 2018. november 8-án, a Milwaukee elleni mérkőzésen nem dobott egyet sem.  (Utána sérült volt ezért számít a rekord december elsejétől.) A mostani 268-as mellett, övé a második leghosszabb NBA-sorozat is 157 mérkőzéssel. 

Hogy ez - az egyébként jó szezont hozó -  Stephnél semmit sem jelent, arra jó példa a tavalyi (2022-es) nagydöntő. Curry, a liga kétszeres MVP-jeként mind a kilenc hárompontos kísérletét elhibázta a döntő 5. mérkőzésén a Boston Celtics ellen, egy meccsel a Warriors bajnoki címe előtt, majd a mindent eldöntő fináléban hatot behintett 11 kísérletből.

Szerintünk korai még temetni a Warriorst, bár kétségtelen, hogy a hatszoros bajnok pillanatnyilag 11. a Nyugati főcsoportban.

"Green ugyan problémát jelent a Golden State számára, de nem ő A probléma. A probléma az, hogy a Warriors kezdőcsapata, amely egykor történelmi szinten jó volt, mostanában megdöbbentően rossz. A probléma az, hogy a védelem, amely a Golden State négy bajnoki szezonjából háromban is első vagy második volt hatékonyságban, ezúttal az NBA hátsó felében szerepel. A probléma az, hogy az elmúlt években a Warriorsnak lehetősége volt arra, hogy magas draftjogokkal újjáépítse a játékoskeretet, de elszúrta."- írja a Sports Illustrated.

Kép: @WarriorsLatam_X

süti beállítások módosítása