Vérfagyasztó pillanatok

Tragédiába is torkolhatott volna, de szerencsére happy enddel értek véget a drámai, körömrágós percek a Magic Millions versenyen.storm_boy.jpg

Totális dominancia - írja ez egyik ausztrál szaklap. Nem is túlozva, hiszen Justify fia, nevéhez méltón, magabiztos győzelmet aratott a hárommilliós csikófutamban.

Ritkán tesz ilyen benyomást egy ottani kétéves nyertes, de Storm Boy teljesítménye még híres Hall Of Fame trénerét is meglepte, aki eközben megszerezte a rekordot döntő ötödik Magic Millions trófeát.

Hogy az ausztrál First Lady szomorú vagy sem, ezt nem tudhatjuk, de tény: 460 ezer dollárért ő vásárolta meg Justify fiát, majd busás haszonnal eladta egy penrith-i kocsmában megalakult fogadócsoportnak, azzal a kikötéssel, hogy természetesen nála marad tréningben. 

"Elképesztő volt, teljesen domináns" - mondta az elragadtatott Waterhouse. Storm Boy egyértelműen a Golden Slipper legfőbb esélyesévé lépett elő.

Sajnos a folytatást horrorisztikus, de a lóversenyzésben szerencsére nagyon ritkán látható eset zavarta meg. Az egyik favorit, a három futása után is veretlen herélt Sydney Bowler a startkapu alá szorult. Kétségbeesett próbálkozás kezdődött a ló kiszabadítása érdekében, ami végül sikerrel járt, de a közönség és főleg a már startgépben álló lovasok néma csendben nézték az erőfeszítéseket, amelyek végül  - a startkapuk leszerelése után - sikerrel jártak.  

A lovat természetesen erős altatók hatása alatt azonnal specialistához szállították, aki meg is erősítette, Sydney kisebb sérülésekkel megúszta az esetet. 

A teljesen összetört és könnyeivel küszködő tréner, John O'Shea hozzátette, hogy a ló kórházban tölti az éjszakát.

„Amikor látod, hogy mi történik, a drámát, ami zajlik, az elég ijesztő. Remélhetőleg visszatér és újra versenyez” – mondta a Channel 7-nek.

Ennek ellenére egy másik, szintén könnyfakasztó történet íródott.

Az egykori ír zsoké, Martin Harley olyan érzelmekkel teli diadalt élvezett ki a Guineas-ben, amelyet soha nem fog elfelejteni. Harleynak 12 hónappal ezelőtt a Magic Millions napon szintén lovagolnia kellett volna, de napokkal korábban "kitörte a nyakát" egy sokkoló esés során. Szerencsére felépült és a 80 perces csúszással megrendezett futamban idén már ő a győztes Abounding nyergében.

„Hála istennek volt ma odafent valaki, aki vigyázott rám. Jó dolog egy kis elégtételt kapni. A késéssel mindenkinek meg kellett küzdenie, nem csak nekem. Abounding összekapta magát és minden energiáját a versenyre fordította" - mondta.

Tegnap külön írásban számoltunk be a francia zsokéhölgy Michel felmingtoni bemutatkozásáról. Nos a debütálás során hetedikek lettek az ötéves herélt, Serenaur-ral.

Nyitókép: @mmsnippets X

süti beállítások módosítása