Franchise rekord New Orleansban

A Utah Jazz ellen pontzuhatagnak volt szemtanúja a Smoothie King Center több, mint 16 ezer fős közönsége.

mccollum.jpg

A Pelikánok ugyanis elsősorban a nyitóképen látható CJ McCollum ficánkolásával (33 pont, 5 lepattanó) 153:124 arányban verték a Jazz csapatát. Ezzel CJ beállította a szezoncsúcsát, míg a győzelem másik legfőbb letéteményese Zion Williamson volt, aki 17 pontot és 11 asszisztot jegyzett és igazi karmesterként mozgatta csapatát. 

A Pelicans korábbi pontrekordja egy mérkőzésen 149 pont volt a Sacramento Kings elleni győzelem alkalmával, 2018 októberében.

"Egyszerűen hihetetlen teljesítményt nyújtottak a srácok. Jól osztották a labdát, jól lepattanóztak" - mondta Willie Green, a Pelicans edzője. "CJ lángra lobbantotta az egész csapatot. Korán beindított minket. Rendkívül örömteli látni, hogy a csapat eléri azt, amit el akartunk érni. Nagyszerű, hogy továbbra is bíznak abban, hogy ha tiszta dobóhelyzet adódik előttük, akkor pontot is fognak szerezni ezekből."

McCollum elmondta, hogy a múlt szombati, Phoenix elleni csalódást keltő vereséget követően három nap pihenés, edzés és filmezés adott neki energiákat.

"Az NBA-nek gyakrabban kellene három napot adnia nekünk két meccs között" - mondta nevetve.

A sorozatban harmadik vereségét szenvedő Utah-t Collin Sexton 22 ponttal és hét assziszttal, valamint Simone Fontecchio 18 ponttal vezette, de ez most kevésnek bizonyult a tele tárral tüzelő pelikánok ellenében.

Nyitókép: @CoffeeBeanDW X

süti beállítások módosítása