Ellopták a show-t Hongkongban

Hatalmasat csatáztak a tegnapi nap csúcsfutamán Ázisiában – a második helyért.

californiaspangle.jpg

California Spangle ugyanis mindenkinél gyorsabbnak bizonyult a Queen's Silver Jubilee Cup-on a Sha Tin versenypályán.

Hazugság lenne azt állítani, hogy ellenfelei nem izzasztották meg Starspangledbanner fiát, hiszen nagyon is meg kellett küzdenie a Gr1-es aranyéremért. A hatéves herélt már az élen fordult az 1400 méteres futam célegyenesére, ott azonban egymás után rohamozták meg ellenfelei.

Ő viszont végig biztosan tartotta magát, és a célegyenesbe is egyértelmű egy hosszas előnnyel vágtázott be, miközben mögötte másodpercenként fordult az állás. Ezzel karrierje második Gr1-győzelmét szerezte.

Lovasának, Brenton Avdullának viszont ez volt az első. Ennek ellenére profi módon dominálták a versenyt - ami valószínűleg már úgy hiányzott Tony Cruz tréner úrnak, mint egy falat kenyér, miután California Spangle legutóbbi négy futásán nem ért el helyezést. Cruz a győzelmet a ló nemrég elhunyt tulajdonosának, Howard Liangnak ajánlotta.

„Ez rengeteg mindent jelent, ez a ló nagyon fontos volt a néhai Howard Liang számára. Megvette a lovat, és nagyon örülök, hogy megnyert még egy Group 1-et. Ő a legjobb ló, akit Howard futtatott, és a mai nap izgalmas része az, hogy California Spangle-nek bele kellett húznia, hogy Dubaiba menjen – és lám most Dubaiba tart, ráadásul mindenki el van ragadtatva tőle” – nyilatkozta Cruz.

Igazi izgalmas hongkongi futamot láthattunk, legalábbis a második helyért, egy csatát a javából. Hogy mekkora tumultus alakult ki mögötte, azt mi sem illusztrálja jobban, mint, hogy három ló között döntött célfotó az ezüstérem sorsáról.

qsjcfinish.jpg

Hárman egyvonalban California Spangle mögött

A bírói ítélet szerint Galaxy Patch rövidfejhosszal előzte meg Red Liont, akit Beauty Eternal orrhosszal követett, így a végleges sorrend is ez lett. De Lucky Sweynesse és Healthy Happy is csak fél-fél hosszal maradtak le az előttük lévőtől. Nem véletlenül hangoztatjuk folyton, hogy a hongkongi és ausztrál (különösen sprint-) futamok méltó hiánypótlók az európai téli szünetre.

Képek: Hong Kong Jockey Club

süti beállítások módosítása