Több, mint lóverseny!

Ma délután kezdetét veszi a 2024. évi Royal Ascot!

Írjunk még bármit róla?

A Royal Ascot, ma már túlmutat egyszerű, nemzetközileg is elismert sporteseményen, ahol világklasszis telivérek és nagyhírű zsokék versenyeznek dicsőségért.

Olyan társadalmi esemény ez, ahol a tradíció keveredik a fényűzéssel és a stílussal.

Az „ascoti napokon” a brit előkelők és hírességek mellett egyre szélesebb körben képviselteti magát a nemzetközi sztárvilág, és az európai királyi házak tagjai is rendszeresen feltűnnek a lelátókon. A versenyeket hagyományosan júniusban rendezik, a jegyeket azonban többnyire már áprilisra elkapkodják. Az esemény nem hazudtolja meg nevét, hiszen itt még a jegyárak is királyiak, attól függően, hogy saját ülőhelyet szeretnénk-e az adott versenynapra. 

A Royal Ascot több, mint lóverseny!

A nyitónapi érdekesség természetesen a három Gr1-es futam. Rögtön a 15:30-as kezdéskor, a mérföldes Queen Anne Stakes, ahol a franciáknak áll a zászló két remek aspiránsuk, a Dubai Turf bajnoka, Facteur Cheval és az ősszel itt a riválisokat földbe döngölő Big Rock révén. 

A jól ismert King's Stand - amiben Overdose futott - immár King Charles III Stakes névre hallgat változatlan versenyfeltételekkel, azaz 1000 méteren várja a leggyorsabbakat! Big Evs és Regional csatájára számítunk. A háromévesek  - szintén mérföldes - St James's Palace Stakes-ében a 2000 Guineas bajnoka, Notable Speech a kiemelkedő esélyes.

Már ez a futam önmagában szenzáció, hiszen Európa három legfontosabb versenyüzemének 2000 G. nyerője ott lesz a startnál!

Jó móka lesz! Alig várjuk!

kép: festivalsofracing

süti beállítások módosítása