10 perc szundi elég egy buktához?

 Nagyon úgy tűnik.

250849615_185169007110546_1263388533355445541_n.jpg 

A bajnok és friss kupagyőztes Szolnoki Olaj KK kikapott Debrecenben. Bombameglepetés!

Az idény folyamán mindössze harmadszor esik meg velük ez a csúfság. Az őszi szezonban egy-egy ponttal kaptak ki Sopronban és Szombathelyen, most pedig 96:90-re Debrecenben.

Mi vezetett a toronymagas esélyes bukásához?

A 3. negyedben bemutatott teljes csőd. Másként aligha definiálható a megszerzett 9 pont.

A Szolnok magabiztosan, 55:43-ra vezetett a nagyszünetben, de a folytatásra az öltözőben maradt. Ezt az etapot a képen labdával látható Ivosev és Dugat vezetésével 28:9-re nyerték az egyetemisták. Hiába próbált meg mindent a bajnok a záró játékrészben a veresége a tízperces rövidzárlat miatt elkerülhetetlenné vált.

„Nagyon boldogok vagyunk, hiszen óriási tettet hajtottunk végre. A klubunk életében ez nem kis dolog, hiszen mióta tagjai vagyunk az élvonalnak, a Szolnok kivételével már minden csapatot le tudtunk legalább egyszer győzni. A második félidei védekezésünk volt a kulcs, ami végre úgy működött, ahogy azt elvárom. Természetesen az olyan extrák is kellettek, mint Dugat tripla-duplája, vagy Ivosev játéka, amik nélkül nem lehet bajnokot verni.” – nyilatkozta a győztes hadvezér, Berényi Sándor a világraszóló győzelem után.

 „Nehéz visszazökkenni a bajnokság ritmusába egy ilyen érzelemdús kupahétvége után. Az első félidőben kontrolláltuk a játékot, de a második húsz percre szétesett a védekezésünk, és agresszivitásban sem tudtunk felnőni a hazaiakhoz, akik megérdemelten nyertek.”  - mondta Dragan Alekszics.

Amellett, hogy kidomborítanánk, a teljesen jogos debreceni érdemeket nézzünk kicsit a színfalak mögé.

 

Az Olaj játékosai pokoli fáradtak. Egyrészről egy meccsel többet játszottak a kupadöntőn, majd Vojvoda és Benke nulla pihenéssel azonnal csatlakozott a válogatotthoz. A legdöntőbb érv azonban mégsem ez lehet, hanem az, hogy

az Olaj három kulcsjátékosát elvesztette.

 

Erről már írtunk, de gondoljanak bele: mi lenne, ha az FC Barcelona hetekig (hónapokig?) pl. Piqué, Rakitic, Messi nélkül állna fel?

Hónapokig.

Pedig a kosárlabdában nem tizenegyen, hanem csak ötön futnak ki a pályára. Ötből három. Pokoli sok ugye?

A Szolnok jelentős előnnyel vezeti a tabellát. Ebben a lebonyolítási formában a bajnoki címet már csak elbukni tudja. Azonban a debreceni vereség miatt vérszagot kaphatnak a riválisok. Éppen ezért nem vagyunk benne biztosak, hogy a szombati Olaj-Alba csúcsrangadó országos egyesnek számít.

Ami annak számítana, ha hárommal többen lennének a hazaiak.

A többit március 9-én meglátjuk.

Kép: hunbasket.hu

süti beállítások módosítása