Pikáns party Fehérváron

 Igazi csemegével indul a 2020-as esztendő a férfi kosarasoknál.

250789048_351876136712142_116976035977386844_n.jpg

Túl vagyunk az alapszakasz felén. Nagyjából körvonalazódtak az erőviszonyok, de az biztos, hogy az áprilisi Magyar Kupa nyolcas mezőnye ismertté vált. A Nemzeti Sport évértékelőjében vasi uralomról ír, ami abszolút igaz és megkérdőjelezhetetlen. A Falco csodálatos, minden várakozást felül múló Bajnokok Ligája szerepléséhez ezúton is gratulálunk, de hogy a körmendiek milyen közel állnak hozzájuk, azt a decemberi rangadójuk bizonyította, ahol a piros-feketék gyakorlatilag esélyt sem adva nekik verték őket.

Mindkét vasi gárda veretlen otthon. A nagy hajrával dobogós pozícióba érkező Szolnok, viszont rögtön a nyitófordulóban elszenvedte eddigi egyetlen hazai vereségét, amikor is az Alba az utóbbi évek talán legkönnyedebb győzelmét aratta a Tisza partján. Ez nem egy szimpla párosítás, hiszen az utolsó 9 bajnoki címből nyolcat ez a két csapat nyert meg (6:2-es szolnoki fölénnyel) és vasárnap ismét egymásnak feszül a két rivális. Az előjelek azonban most egészen mások, mint szeptember végén voltak.

Az Olaj megtáltosodásával már több cikkben foglalkoztunk, de a fehérváriak gyengébb szereplésével még nem. Jesus Ramirez csapata otthon még talán magabiztosan szerepel (6-5-1), de az idegenbeli 7-2-5-ös mutatóval aligha lehet bajnoki címről álmodni.

Más kérdés, hogy az idei Falcot látva reálisan egyik magyar csapat sem reménykedhet a trónfosztásban. Mármint jelen pillanatban, hiszen emlékezhetünk, a Szolnok tavaly ugyanilyen dominanciát mutatott, majd a példátlan sérüléshullám miatt végül negyedikként zárt.

De vissza Fehérvárra.

Valami nem az igazi. Nem vállalkoznánk arra, hogy mi mondjuk meg mi az, de hát kikapni a ZTE-Sopron párostól, az valószínűleg jóval átlépte az ALBA szurkolók ingerküszöbét. Persze az Olajnál is vannak nagyon kínos betlik, pl. oroszlányi arcpirító pofon, de az még az Aleksic-éra fekete pontja, és a csapat Potocnikkal eddig ver(het)etlen.

Pikáns meccsre számítunk, amit egészen biztosan a vendégek várnak jobb előjelekkel, de a hazai pálya azért itt is rengeteget nyomhat a latba. A Tisza partiak immár hat légióst alkalmaznak, így a szlovén mester minden találkozó előtt kellemes gondokkal szembesül majd: ki legyen az aktuális kimaradó. Vélhetően nem az a TJ Price lesz most a hiányzó, aki a 2018/19-es szezonban körmendiként a nyolcadik helyet foglalta el a bajnokság legjobb dobóit számba vevő listán. Az ő bemutatkozását kíváncsian várjuk, míg a hazaiaknál már többször dicsértük a Ljubicic-Cupkovic kettőst, de Molnár Márton nagyon ficánkolt ősszel a Szolnok ellen, Luka Markovic sem fut éppen rossz szezont, Csorvási Milán még mindig az egyik legjobb center idehaza és az amerikaiakról akkor még nem is ejtettünk szót.

Muszáj viszont szót ejteni a magyar válogatottat is erősítő Darrin Govensről, aki ugyan külföldi próbálkozásai után többször is visszatért hazánkba, de a nyári bajnoki aranyérmében komoly érdemeket szerző hátvédnek vélhetően furcsa lehet ez a szituáció, hogy aktuális csapata mindössze a tabella 6. helyén szerénykedik, arról már nem is beszélve, hogy közel sem olyan kiemelkedő sztárja a gárdának, mint amilyen volt Szombathelyen.

Vasárnap tehát rangadó a Gáz utcában és az M4 kamerái előtt. Ennél jobb évkezdetet elképzelni is nehéz a kosárlabdában. Győzzön a jobb! Hajrá magyar kosárlabda!

Képek: olajofficial.hu

süti beállítások módosítása