Ki volt a legjobb hároméves kanca 2020-ban?

 Pokoli nehéz dolgunk lenne, ha nekünk kellene döntenünk, de szerencsére ez nincs így.

amazing-allegra-800x445.jpg

2020-ban olyan kiváló hároméves kancák vetélkedtek a Kincsem Parkban, hogy megérdemelnek egy írást, amelyben kellőképpen méltathatjuk őket. Minimum öten pályáztak szerintünk az év legjobbja címre, így járjuk körbe ezt a témát, hogy mégis kit illetne a trón és kik lennének az udvarhölgyek.

Amazing Allegra:

Legyőzte a derbynyerőt és a St. Leger nyerőt, de csak 7. a Kancadíjban. Blush Bird, Impression és Simply The Best is előtte. Négyszer tudott győzni idén. 2.838.500 Ft a neve mellett. Három itteni riválistól kapott ki. Top formája: 67. Trénere: Kovács-Bakos Szilvia.

Aurora Amica:

Ő is legyőzte a derbynyerőt is és Imperessiont is a Legerben, de csak két győzelme van 2020-ban, igaz mindkettő nagydíj. 5.319.500 Ft kereset. Amazing Allegratól, Impression-től kapott ki ebből a társaságból. Top formája: 73,5. Trénere: Kovács-Bakos Szilvia.

Blush Bird:

Amazing Allegrat verte a Magányos Díjban, majd a Kancadíjban, Impression, Amazing Allegra, Simply The Best is meghajolt előtte. Ő az egyetlen az ötből, aki egyszer sem kapott ki a másik négy bármelyikétől. Ráadásul négy győzelme van 2020-ban. 4,189,500 Ft nyeremény a neve mellett. Top formája: 69. Trénere: Ribárszki Sándor.

Impression:

Az Erzsébet Királyné Díjában Simply The Best végzett mögötte, igaz korábban a Hazafi Díjban pedig előtte. Az öt Derby-, és egy Hármas Korona nyerővel felálló Kincsem Díjban csak az ország legjobb lova, Golden Sea kapta el a célban a magyar idomítások közül, így annak ellenére, hogy csak egyetlen győzelmet aratott idén, a legkomolyabb nemzetközi skalpot ő gyűjtötte az ötösből a kiváló cseh (és szlovák) lovak legyőzésével és, hogy ennyire közel volt az egy éve veretlen Opasanhoz, ez komoly klasszisról árulkodik, amit igazol a legtöbb pénznyeremény is.  A Legerben Aurora Amica, a Kancadíjban Blush Bird előtte, a derbynyerő Faust, immár kétszer is mögötte. 6.098.000 Ft pénznyeremény, de három riválisától kapott már ki. Top formája: 72,5. Trénere: Pető Sándor/dr. Ecsedi Ferenc

Simply The Best

Csak ötödik és hatodik a Derbyben és a Kancadíjban, de ezek nem az ő távjai voltak. Második az Imperiál Díjban, és megnyerte a Kállai Pál emlékversenyt. 4.110.000 Ft az össznyereménye. Impression-től és Blush Bird-től kikapott, Amazing Allegra-t verte, Aurora Amica-val még nem találkozott. Két győzelme van 2020-ban. Top formája: 71,5. Trénere: Kovács-Bakos Szilvia.

Azok a futamok ahol a kancák összecsaptak:

NYERETLENEK VERSENYE – 1600 m
2. Impression (GB)
3. Aurora Amica

HAZAFI DÍJ – 1600 m
2. Simply The Best
3. Impression (GB)

ERZSÉBET KIRÁLYNÉ DÍJ – 1800 m
1. Impression (GB)
2. Simply The Best

MAGÁNYOS DÍJ – 2200 m
1. Blush Bird (IRE)
3. Amazing Allegra (IRE)

MAGYAR DERBY – 2400 m
4. Impression (IRE)
5. Simply The Best

MAGYAR KANCADÍJ – 2400 m
1. Blush Bird (IRE)
2. Impression (GB)
6. Simply The Best
7. Amazing Allegra (IRE)

MAGYAR St. LEGER – 2800 m
1. Aurora Amica
5. Impression (GB)

LOVAREGYLETI DÍJ – 2800 m
1. Amazing Allegra (IRE)
2. Aurora Amica

Szubjektív sorrend? Fogalmunk sincs. A legboldogabb Kovács Bakos Szilvia lehet, aki a felsorolt ötösből három lovat idomít és aki vasárnap exkluzív interjút adott blogunknak.

Az írás a Racing Portalon (www.racingportal.eu) jelent meg, 2020. december 7-én. Engedélyükkel közöljük!

A képen Amazing Allegra a @_zlphotos_ jóvoltából.

süti beállítások módosítása