Golden Boy visszatért

…avagy (m)ilyen volt a távol-keleti tűzijáték.

golden_sixty.jpg

Szombaton bátorkodtunk ajánlani figyelmükbe az ázsiai kiemelkedő futamokat. Akik ránk hallgattak és megnézték őket, azok egész biztosan nem csalatkoztak, mert kiváló szórakozásban volt részünk.

Japánban egy kisebb csodát láthattunk, amikor is Serifos (Daiwa Major) expresszvonatként száguldott át a 39. Mile Chamionship mezőnyén. A futásában is élmény volt gyönyörködni, az állunk viszont akkor esett le, amikor a táblára kiírták a lefutási időt:

1:32.5. Mérföldön.

Ez már igencsak közel van Dr. Fager 1968-as rekordjához, aki akkor 1:32.20-at repesztett, de Japánban ez nem számít kiemelkedő időnek. A pályarekord 1:31.1, a versenyrekord pedig 1:31.5.

Hongkongban a decemberi Turf Világbajnokság felkészülési futamaiban először a szerencsések kerültek fókuszba. A Sprintben ugyanis, Lucky Sweynesse (Sweynesse), Lucky Patch előtt ért célba. Zac Purton ekkor már harmadik győzelmét jegyezte a meetingen.

Ezt követte a nagy összecsapás. A világsajtó talán csak Flightline-nal foglalkozott csak annyit a héten, mint a Golden Sixty, vagy ahogy a helyi kommentárok nevezik, Golden Boy – California Spangle visszavágóval.

Meg is kaptuk, amit vártunk. A két csodálatos telivér csatája csak az utolsó lépésben dőlt el a Mile-ban. Amikor Golden Sixty a versenyt megnyerte, a speaker azt kiáltotta: Welcome back Champ!

California Spangle minden dicséretet megérdemel. Purton komolynak tűnő előnnyel vágtatott vele a cél felé, de az utolsó 200 méteren megmutatkozott “Golden Boy” lábaiban lakozó hihetetlen végspeed, ami a győzelmet eredményezte.

Egészen káprázatos karrier (25 futás – 22 győzelem), és ne feledjük: következik számára a Turf VB, ahol ő nyerte a Mile két utolsó kiadását.

Romantic Warrior győzelme a Jockey Club Cupban egyúttal azt jelenti, hogy az Acclamation ivadék is favoritként várja a Turf VB-t, valamint, hogy a vasárnap négy legfontosabb futamában taroltak az ausztrál zsokék.

golden_sixty2.jpg

Japánban Damien Lane győzött, míg a három hongkongi összecsapás bajnok zsokéi: Zac Purton és a friss apuka, James McDonald, akinek november 6-án szülte meg meg kislányát, a korábbi zsoké, ma televíziós szakkommentátor, Katelyn Mallyon. Azonban nem vagyunk benne biztosak, hogy nem a negyedik, még nem említett zsoké, Vincent C Y Ho a legboldogabb Sixty győzelmével. A kép önmagáért beszél.

Képek: HKJC

süti beállítások módosítása