Papírforma, de…

3:2-es győzelmével Franciaország jutott a legjobb 16 közé, a Davis-kupában.

download.jpg

Nagy Zoltán kapitány szerint ősszel és jövőre ismét bizonyíthat majd a magyar válogatott, amely szombaton 3-2-re kikapott a franciáktól a tenisz Davis Kupa tatabányai selejtezőjében.

A szakvezető az MTI-nek először a héten felmerült nehézségekről beszélt a Multifunkcionális Sportcsarnokban.

Egy kapitánynak sosem egyszerű azt látni, hogy vannak egészségi problémák a csapatban, ezeket próbáltuk a hét közben orvosolni. Úgy tűnt, hogy rendeződnek, de Piros Zsombit több orvos is megnézte a pénteki meccse után, és szombatra már túl nagy fájdalmai voltak ahhoz, hogy még egy mérkőzést bevállaljon” – idézte fel a történéseket a 47 éves szakember. “Fucsovics Marcinak a hátát kezelték, de vállalta a játékot, ezzel együtt nem volt meg benne a kellő átütőerő. Szóval alkalmazkodtunk folyamatosan, ezzel kellett gazdálkodni, és próbáltuk kihozni a maximumot.”

A kapitány elmondta, a párharcban használt labdák egy-két gém után látványosan belassultak, és az amúgy kellemesen játszható pályán alaposan bele kell húzni a labdába a nagy ütésekhez. Nagy Zoltán tavaly még megbízott szakvezetőként utazott Ausztráliába a végül szintén 3-2-re elvesztett selejtezőre, majd tisztségében véglegesítve vezette 3-1-es sikerre a csapatot az Ukrajna elleni osztályozón szeptemberben Vilniusban.

Öröm látni, hogy fejlődnek a játékosok, egy remek év végén tavaly top 200-as lett Zsombor és Marozsán Fábián is” – vélekedett a tendenciákról. “Ez a jelen és a jövő csapata is, a fiúk egységesek, egyre jobbak, és egymásért küzdenek a válogatottban. Vannak Marci mellett és mögött jó játékosok, így bízom benne, hogy a szeptemberi osztályozó után, jövőre megint itt fogunk tartani, és játszhatunk a világcsoport döntőjéért. Feljebb is vezet még az út, és a következő párharcokban ugyanilyen hozzáállással még nagyobb bravúrokra is képesnek kell lennünk” – tette hozzá a kapitány.

Talán nem túlzás: a vártnál is jobban helytállt a fiatal magyar csapat.

A végeredmény:

Magyarország – Franciaország 2-3

Marozsán Fábián – Ugo Humbert 3:6, 3:6
Fucsovics Márton – Adrian Mannarino 6:7 (6-8), 2:6
Marozsán Fábián, Valkusz Máté – Arthur Rinderknech, Nicolas Mahut 6:2, 7:6 (7-4)
Fucsovics Márton – Ugo Humbert 3:6, 2:6
Piros Zsombor – Benjamin Bonzi 7:6 (7-4), 6:, 6:3

A mieinkre – akárcsak tavaly –  Ukrajna elleni osztályozót vár majd.

Forrás és kép: MTI/Illyés Tibor

süti beállítások módosítása