Lóverseny nagyüzem

Holnap igazán csúcsra járatódik sportágunk, hiszen három földrészen is csúcskategóriás versenyeket futnak majd.

hong-kong-harry-del-mar-mile-winner3.jpg

A napot Ausztráliában kezdjük, ahol (magyar idő szerint) reggel 6 órakor, mielőtt fókuszba kerülnének a legjobb háromévesek, a sprintereket várja a Canterbury Stakes (Randwick - 1300 méter). 6:20-kor Flemingtonban az Australian Guineast, míg 20 perccel később Sydney-ben a Randwick Guineast futják. Természetesen mindkettőt mérföldre. Mindkét megmérettetés többek számára felkészülésül szolgál, a két hét múlva megrendezésre kerülő All-Star Mile előtt.

Dubaiban (UAE) két Gr1-es futam a programon. Az ottani indulók pedig a világkupa éjszakájára készülnek. 15:25-kor startol az Al Maktoum Challenge R3 (2000 méter), amely a 12 millió dolláros Dubai World Cup utolsó erőfelmérője. 16:45-kor pedig az 1800 méteres Jebel Hatta, amelyben ott lesz a kétarcú világklasszis, Real World is, aki a 2021-es esztendőt négy győzelemmel búcsúztatta, a 2022-est viszont négy vereséggel. Igaz, ha hozzátesszük, hogy utolsó két futásakor az abszolút gigasztár Baaeed mögött volt második, máris árnyaltabb a kép.

A Super Saturday Kaliforniában (USA) ér véget, ahol (vasárnap hajnali kettőkor) előbb a mérföldre kiírt Frank E Kilroe Mile kerül programra. Philip D'Amato mester négy aspiránsát is nevezte, köztük a szuperfavorit Hong Kong Harryt is. Ő látható a nyitóképen. Dettori is nyeregben, a közepes esélyt képviselő Du Jour nyergében. Fél órával később indul a híres "The Big 'Cap", azaz a 2000 méteres Santa Anita Handicap, ahol meglehetősen nehéz lenne esélyesnek kikiáltani bárkit is.

Jó szórakozást!

Kép: pastthewire.com

süti beállítások módosítása