Nincs új belépő

A Kentucky Derby talán két legfontosabb felkészítőjében kiválóan szerepeltek a favoritok, akik még inkább erősíteni látszanak státuszukat az ikertornyok között.

angel_of_empire.jpg

Káprázatos előadást mutatott be Angel of Empire, aki 4,5 hosszal nyerte az Arkansas Derbyt.

Nagy futás volt" - mondta Brad Cox tréner, miután második egymást követő évben megnyerte ezt a kisderbyt, a tavalyi, Cyberknife- el aratott első sikere után.

A megszerzett 100 ponttal a Classic Empire ivadék a potentátok rangsorának második helyére „kúszott fel.”

kd_pontok.JPG

"Alig várom május első szombatját. Hosszú, öthetes várakozás lesz" - mondta Jason Loutsch, a tulajdonos Albaugh Family Stable egyik tagja és versenymenedzsere. "Nem is lehetnénk izgatottabbak. Azt hiszem uralta ezt a versenyt, és magabiztosan megyünk Kentuckyba. Remélem az emberek elhiszik, amit az állóképességéről mondtunk eddig."

A csapatnak Angel of Empire mellett még két reménysége (a Louisiana Derby bronzérmese, Jace's Road (14.) és a Florida derbyben harmadik Cyclone Mischief (15.) áll az első 20-ban, azaz bejutást érő pozícióban.

Nem volt kevésbé látványos Forte hazafutása, aki azért nyerte „csak” egyetlen hosszal a Florida Derbyt, mert lrad Ortiz Jr. nem szeretett volna kockáztatni és inkább a nyolcadik spúrban fordult a célegyenesre, mintsem belekerüljön a darálóba.

Hetek óta tudjuk, de ismét bebizonyítást nyert, hogy Violence fia, a 149. Kentucky Derby első számú favoritja.

Todd Pletcher idomítottja, zsinórban ötödik sikerét jegyzi, pályafutása eddigi mérlege is igen imponáló: 7 futás – 6 győzelem. 


"Látványos volt, nem?" – kérdezte a hetedik Florida Derby győzelmét ünneplő Pletcher. "Aggódtunk, amikor kiderült a sorsolás, mert statisztikailag már bebizonyosodott, hogy a 11-es boksz nagy hátrány itt a Gulfstream Parkban, 1 1/8 mérföld-nél.”  Felesleges volt.

A versenynap az Ortiz fivérek teljes megdicsőülést hozta.

A 13 futamból 10-et nyertek ők. Hatot Irad, míg az öcskös, José négyet minden más zsokét elhomályosítva.

Tényleg nagyon-nagyon közel van már a rózsák futama, a sport legfontosabb két (amerikai) perce. 

süti beállítások módosítása