Guineas Weekend

A hétvége egyik fő eseménye természetesen a Kentucky Derby (és Kancadíj), de nekünk európai lóversenybarátoknak, minimum annyira fontos lesz az első angol klasszikus hétvége.

mammas.jpg

A mének szombati versenyében (215. 2000 Guineas, Gr1, 1600 méter, 500 e GBP) nem meglepő módon két Aidan O’Brien idomítás a kedvenc. (Bizony, mostanság a keresztnevet is oda kell tenni az ír fenomén nevéhez, mert fiai egyre többször törnek borsot az orra alá.) Auguste Rodin és Little Big Bear-ről van szó, akikről itt olvashatnak bővebben. A Juddmonte futó, Chaldean azonban vélhetően komoly ellenfele lesz a Coolmore duónak, ráadásul lovasa, Frankie Dettori lesz majd.

14 fős mezőny, remek lovakkal így hatalmas versenyre számítunk szombaton 17:40-kor!

Másnap, 16:40-kor is találunk egy Ballydoyle futót, Meditate-t a 210. 1000 Guineas-ben (Gr1, 1600 méter, 500 e GBP), de a futam legfőbb favoritja a Moyglare Stud Stakes-ben őt (is) legyőző Tahiyra. Már Talabér Zoltán is a legfőbb sanszként beszélt róla cikkében és a helyzet azóta sem változott. 

Jelen állás szerint futni fog” – mondta Weld hétfőn. "A hét folyamán végleges döntést hozunk - majd meglátjuk, hogy van. Egyfolytában jön előre, bár ő egy olyan kanca, aki nem igazán nőtt kettőről hároméves korára, de boldog vagyok vele. Úgy gondolom, hogy szépen fejlődött az elmúlt két hétben, és a jelenlegi gondolatunk az, hogy hagyjuk állva, hogy kihasználhassa az esélyét."

Aga Khan kancája és Meditate mellett, a még veretlen (és a nyitóképen látható) Mammas Girl érdemel figyelmet a 22 fős (!) mezőnyben, aki az előző évet győzelemmel zárta, az ideit pedig azzal kezdte, így 2018 után ismét 1000 G.-nyerővé teheti mesterét, Richard Hannont, bár nincs könnyű feladata.

Óriási hétvége előtt állunk. A galoppsport kedvelői kapkodhatják a fejüket, hiszen pénteken már Oaks Kentuckyban, másnap Derby ugyanott és 2000 Guineas Newmarketben, majd a hétvégét az 1000 Guineas zárja vasárnap.

Kép: Sporting Life

süti beállítások módosítása