Ez aztán a búcsú

A héten Budapestre látogató Dettori mellett, Mossé és Oliver is Flemingtonban búcsúzik.

hanagan_post.jpg

Ahogy a teniszben gyászév lett a 2022-es esztendő Roger Federer búcsúja miatt, a galoppsportban ez minden  bizonnyal az  idei év lesz, hiszen egészen elképesztő karriert befutó legendák akasztják majd szögre lovaglócsizmáikat.

A nagy nap minden bizonnyal november hetedike lesz, amikor is a Melbourne Cup-ban láthatja utoljára a nagyérdemű, Frankie Dettori, Damien Oliver és Gerald Mossé hármasát. (Bár Dettori még lovagolhat a decemberi Turf VB-n is.)

Nézzük röviden a galopp nagyszínpadának idei távozóit:

Joao "Magic" Moreira - Hihetetlen, hogy az elmúlt évtized egyik legnagyobb csillaga 40 éves korában visszavonulni kényszerült. Hogy miért? Erről itt olvashattak. 41 Gr1-es versenyben győzött.

Paul Hanagan -  Az egyik legszimpatikusabb zsoké, a kétszeres angol (felnőtt) bajnok (2010-11) még mindig csak 42 éves. Tízszeres Gr1 győztes, aki olyan világnagyságokat lovagolt, mint pl. Mukhadram vagy Taghrooda.

Damien Oliver - az ausztrál galoppsport legendája. A 128x-os Gr1-es, közte háromszoros Melbourne kupa-győztes, 51 éves sztárzsokét itt mutattuk be hosszabban.

Gerald Mossé - az 56 éves francia ikon, a Melbourne Cup 2010. évi győztese. Őt is méltattuk nemrégiben.

És végül a most 52 éves  Lanfranco Dettori. Róla aligha kell bármit is írnunk. Tudásáról győződjenek meg személyesen holnapután, a Kincsem Parkban.

Öten több, mint 500 Gr1-es versenyt nyertek, így bármennyire is sajnáljuk, de be kell látnunk: mindannyian megérdemlik a pihenést, persze nagyon fognak hiányozni.

Nyitókép: Racing Post Twitter

süti beállítások módosítása