Gosden fölény, de...

Egy héttel az ír kiadást követően Angliában is összecsapnak a háromévesek, a sportág legrégebbi klasszikus futamában, a St Legerben!

gregory.jpg

A táv 2921 méter lesz (105 méterrel több, mint Curraghban), de a döntő különbség nem ez. Angliában szigorúan ragaszkodnak a hagyományokhoz, így itt csakis a derbyévjárat talpon lévő telivérei állhatnak starthoz.

Ez azon ritka európai csúcsfutamok egyike, ahol Aidan O’Brien nem tudott győzni az elmúlt három kiadásban. (Kétséges, hogy van-e még egy ilyen kiírás…)

Mindez csak azért érdekes, mert ha az első öt kedvencre pillantunk megállapítható, hogy az immár fiával trenírozó legenda három, míg az ír fenomén velük szemben csak egyetlen forró vasat tart a tűzben. Az ötödik potentát William Haggas üdvöskéje, Desert Hero.

Az immár hatszoros bajnok, ám ezzel még közel sem csúcstartó Dettori a favorit, a Queen Vase bajnokával, a nyitóképen látható Gregoryval indul. A Juddmonte színeiben futó Chester Vase-bajnok, Arrest és Middle Earth még a Gosden csapat tagjai.

És hogy kiben bízhat a „négyezredes” zseni?

Leginkább a japán tenyésztésű, Heart's Cry apaságú Continuous-ban, aki az Ebor meetingen, a Great Voltigeur Stakest (Gr2) nyerte, azaz kiváló előjelekkel készül ide. A Racing Post számait elnézve neki van a legmagasabb formája, azaz sikerrel veheti fel a versenyt a Gosden trióval. Láthatják, már az előző futása után egy esetleges St Leger győzelemről beszéltek az ő kapcsán. 

A doncasteri program szombaton 14:50-kor, míg a St Leger 16:35-kor startol.

Update: Már készen volt ez az írás, amikor csütörtökön jött a hír: mivel 21 milliméter eső hullott a pályára Dettori lovat váltott. Gregory helyett Arrest nyergében láthatjuk majd. Gregory zsokéja így Kieran Shoemark lesz.

Kép: Racing Post Twitter

süti beállítások módosítása