A harmincnyolcmilliós nap – 2. rész

Tegnap kellőképpen körül jártuk a húszmilliós Everestet, nézzük ma a holnapi Gr1-es kínálatot.

fsnvobbacaid9jm.jpg

Randwicknek egy jut ezek közül, nevezetesen a nemrégiben átnevezett King Charles III Stakes (3é+, 1600 méter, 5 millió AUD), amelyet a lóversenyrajongók George Main Stakes-ként ismerhetnek. Bizony ez az a futam, amelyet anno Kingston Town (kétszer is), Lonhro, Winx (3x) vagy éppenséggel Verry Elleegant is megnyert. A négyszeres Gr1-bajnok és március óta minden akadályát sikerrel vevő Mr Brightside a kimagasló favorit.

A másik három szombati találkozónak Melbourne, pontosabban Caulfield ad otthont.

A helyi szaklapok azt állítják: nehéz elképzelni, hogy a szupersztár Militarize ne nyerje meg pályafutása negyedik Gr1-es versenyét, a Caulfield Guineast.

"A csúcsra kell érnie a szombaton, fel kell lépnie egy mérföldre, de ne feledjük ezen a távon már megnyert egy Gr1-es versenyt" - mondta mestere, Chris Waller.

A szintén mérföldre kiírt, de minden korosztály előtt nyitott Toorak Handicap-ben, a négyéves kanca Amelia's Jewel a fogadók kedvence, míg a szintén új névre keresztelt Might And Power Stakes (mostantól Caulfield Stakes) 2000 méterén aligátortámadásra számíthatunk, hiszen az immár hétéves herélt, Alligator Blood ráduplázna legutóbbi (éppen itt elért) győzelmére. A táv most csak kétszázzal lesz hosszabb számára.

aus_alomhetvege.png

Kétrészes cikkünkből kiderült, hogy hatalmas lóversenyünnep lesz szombaton Ausztráliában, amit valljunk meg, vétek lenne kihagyni.

Nyitókép: @superracing X

süti beállítások módosítása