Legyőzhetetlen páros?

Az ausztrál lóversenyzést követők előtt nem titok, hogy hagyományosan az 1400 méteres, 750 ezer dolláros CF Orr Stakes az esztendő első Gr1-es futama a premier pályákon.

fully_lit.jpg

Most sem volt ez másként.

"A sztár versenyló megmutatta nekünk bajnokhoz illő tulajdonságait és megnyerte a versenyt Caulfieldban" – írja a Racenet. Pedig Mr Brightside kissé lassan „melegedett be”, de Craig Williams kéréseire megfelelően reagálva behúzta pályafutása ötödik királykategóriás futamát. 

„Kemény munka volt, de elképesztő képessége van és nagyszerű a győzni akarása” – mondta Williams.

Gai Waterhouse és Adrian Bott lassan verhetetlenné kezd válni a kiemelt csikófutamokban.

A korábban Inglis Classic-ként ismert összecsapást 2019-ben keresztelték Inglis Millenniumra (Royal Randwick). Kizárólag azok a kétévesek indulhatnak benne, akiket az Inglis árverésén vásároltak. A két és háromévesek számára egy sorozatot írtak ki 8 millió ausztrál dollár pénzdíjjal. Ennek negyedét, kétmilliót azonban erre az 1100 méteres futamra szánt az árverezési csarnok.

A Waterhouse-Bott istálló a 2023–2024-es szezonban 16 versenyen 12 kétéves győztest hozott ki, s ez még nem minden. Olyan szenzációs csikóállománnyal dolgoznak, hogy a jövő hónapban lefutásra kerülő ötmillió dolláros Golden Slipperben akár nyolc indulójuk is ott lehet a 16 aspiránsból! És ne feledjük ők idomítják az (ausztrál rekord) 50 millió dollárért gazdát cserélt, szintén kétéves Justify ivadékot, Storm Boyt is.

Most Fully Lit (Hellbent) szállította számukra a trófeát. 

"A Fully Lit egy kicsit meglepett minket" - mondta Bott. „A kétéveseknél azonban soha nem lehet tudni, milyen szintet érhetnek el, mert olyan gyorsan fejlődhetnek.”

Jövő szombaton minden idők legjobb sprinterére, Black Caviarra emlékeznek egy Gr1-es futammal az auszik.

Nyitókép: @inglis_sales X

süti beállítások módosítása