Sivatagi Show – 35 millió dollárért

Legutóbbi lóversennyel kapcsolatos bejegyzésünkben már szóltunk róla, hogy bármekkora is az igyekezet és a bármilyen vastag az a pénztárca Dubaiban, az ország lóversenyzése biztosan nem fog felérni a legnagyobbakéhoz.

Ez persze nem akadályoz meg bennünket abban, hogy a szombati nap délutánját a monitorok előtt töltsük és megnézzük a Dubai World Cup Night előadásait, a lóversenyzés idei első, igazi nemzetközi meetingjét.

A kilenc futamban nem kevesebb, mint 35 millió dollárral csábítottak párat a világ legjobb lovai és zsokéi közül a sivatagi metropoliszba, hogy egy - minden túlzás nélkül állítható - fényűző versenynap keretein belül összemérjék tudásukat.

 

Az idei kiírásban az a furi helyzet áll fenn, hogy a két legnagyobb csillag, nem a 12 millió dolláros főfutamban, hanem a keretprogram valamelyik versenyében indul.

Blue Point kilencedik győzelmére készül. A hazaiak domináns istállója, a Godolphin csapat üdvöskéje idén még veretlen, és a kétmillió dolláros Al Quoz Sprint (Gr1, 1200 méter) trófeája az ötéves herélt pályafutásának csúcsát jelentené.

Hatalmas nézettségre számítanak a szervezők Japánból, hiszen a felkelő nap országának több aspiránsa is indul holnap. A legnagyobb csillaguk, a Japan Cup nyerő szuperkanca, Almond Eye minden lépését riporterek hada kíséri. Az Instagramon, Twitteren olyan postokat is láthatunk, hogy televíziós társaságok munkatársai hajnalban még álmosan kávéznak a pálya mellett, hogy filmre vegyék a reggeli tréningjét.

Meglepő módon azonban Japán királynője, a hatmillió dolláros, 1800 méteres Dubai Turf-ben fut, pedig legnagyobb győzelmeit hazájában 2400 méteren aratta. Lovasa, a francia származású Christophe-Patrice Lemaire azt nyilatkozta róla:

„Ő életem lova. Az a telivér, akivel örökre összefonódik a nevem. Mint Hugh Bowmané-Winx-szel, vagy Mike Smith-é Zenyattával. Ilyen lova csak egy lehet egy zsokénak pályafutása során.”

Nem csak kettejük miatt lesz érdemes megnézni ezt a sztárparádét. Az első futam 12:45-kor, míg a nem kevesebb, mint 12 millió dollárért kiírt Dubai World Cup, a programban utolsóként 17:40-kor startol majd el.

A versenyeket élőben, HD-ben a Dubai Racing Channel mutatja nekünk.

Kép: Dubai Racing Club Twitter, Racing Post Twitter

süti beállítások módosítása