Egy élmény volt

Semmiféle panaszunk nem lehetett a férfi kosárlabda bajnoki döntő nyitányára.

maxresdefault.jpg

Ha valaki esetleg nem tudná, az alapszakasz nagy részében az élen álló és a bajnokságot domináló Szolnokot példátlan sérüléshullám érte el, így a két vasi csapat, azaz a Körmend és a Falco jutott az egyik fél három győzeleméig tartó fináléba. (Érdekes párhuzam, hogy az elmúlt öt kiírásból négyet megnyerő tiszapartiak  ezzel (és vélhetően a tulajdonosváltással) elvesztették dominanciájukat, mint a 2014-től három éven át szinte legyőzhetetlen Szolnoki Dózsa vízilabdacsapata.)   

A „vasi el clásico” első felvonására, ma kora délután került sor, az alap és középszakasz győztes Körmend otthonában. Az esélyeket előzetesen nehéz volt megtippelni, hiszen a vasi piros-feketék kiváló tavaszt futottak és ne feledjük: megnyerték az Alpok-Adria Ligát. A pécsiekkel viszont megszenvedtek. Az elődöntőben öt meccsre kényszerítette őket Csirke Ferenc alakulata, míg a szombathelyiek sima 3:0-ás söpréssel léptek túl azon a Szolnokon, amelynek mindösszesen négy felnőtt játékosa maradt a 3. meccsre.

Mindkét város szurkolói felfokozott állapotban várták a feldobást, a parti no meg a hangulat méltónak bizonyult a bajnoki döntőhöz. Kiváló megoldásokat választottak a játékosok a kb. 40 fokos csarnokban, a közönség tombolt. Hát még a szombathelyiek hiszen Perl Zoltán vezetésével nekik sikerült jobban az első félidő. Utóbbi még akkor is igaz, ha a szünetben 40:37-es hazai állást mutatott a nagyóra, hiszen az első 20 percben Ferencz Csabáék legtöbbször csak futottak az eredmény, no meg az ősi rivális után.

Aztán a folytatásban még jobban rákapcsolt az Okorn csapat, de tíznél nagyobb különbséget szinte soha nem sikerült kiépítenie. 65:65-nél egyenlítettek Csorvásieék, és a lelátókon megkezdődött ez előrehozott fieszta. Hiba volt.

Curry-éknek mindig és mindenre volt válaszuk.

 

Hiába szerzett pontot pl. a képen labdával látható Price, arra menetrendszerűen jött a válasz Reddic-től, vagy Bruinsma-tól. A végén az erősebb kerettel rendelkező sárga-feketét jól sáfárkodtak a megszerzett előnnyel és rutinból lehozták a meccset, máris elvéve a Körmend pályaelőnyét.

Magyar férfi NBI/A, bajnoki döntő, első mérkőzés


Egis Körmend - Falco-Vulcano Energia KC 70-77 (18-21, 22-16, 15-24, 15-16)

Körmend: Thames 12/3, Bradford 9/3, Ferencz 9/3, Price 16/6, Hammonds 18/6.
Csere: Csorvási 6, Németh -.

Falco: Váradi 10/6, Curry 6, Perl 14, Bruinsma 9, Reddic 13.
Csere: Tóth N. 2, Govens 15/6, Balmazovics 8/6, Bíró O. -.

Hogy mi lesz ezek után? Gőzünk sincs. Folytatás kedden, a megyeszékhelyen.

A három győzelemig tartó párharc állása 1:0 a Szombathely javára.

Matthias Zollner (Körmend): "Mindenekelőtt gratulálok mindkét csapat szurkolótáborának, ahogy azt mindannyian mondták már, remek hangulatot teremtettek ma, igazi play-off hangulat volt. Ezenkívül gratulálok még a Falco edzőjének az első győzelem megszerzéséhez. Úgy gondolom a különbség a két csapat között a mai mérkőzésen támadásban volt. A Falconak 13 pontot szerzett második esélyből, amíg mi egyet sem, és lepattanókból is hússzal többet szereztek. Az egyik oka ennek természetesen az, hogy nagyon hiányzik Mario, a másik pedig az, hogy ezen csapatként van még mit dolgozni és javítani. Ennek ellenére büszke vagyok és úgy gondolom mindenki büszke lehet arra, ahogy küzdöttünk és visszajöttünk azokból a két-három nehéz helyzetekből, amikor 10 pont hátrányban voltunk, de visszajöttünk, jó energiák voltak. Amikor támadólepattanó harcot 13-4 arányban elvesztettük, akkor nem igazán lehetünk büszkék magunkra, ezen van még mit javítani. A legközelebbi mérkőzés 0-0-ról indul, és meglátjuk hogy alakul."

Gasper Okorn (FALCO): "Először is kiemelném a nagyszerű hangulatot és köszönöm a szurkolóink támogatását. Gratulálok a csapatunknak, úgy érzem megérdemelten győztünk a végén. Voltak nehéz pillanatok a mérkőzés során. 29-22, 35-33 és 65-55 pontokra vezettünk, mindhárom negyedben kétszer volt 10-0 majd egyszer egy 7-0-ás rohanása Körmendnek, ez tulajdonképpen egy 27-0-ás rohanás rövid időn belül. Ez nem volt jó számunkra, de sikerült megoldanunk, ennek nagyon örülök, néha lehetséges megoldást találni erre, de ha legközelebb is előfordul ilyen háromszori rohanás, akkor az komolyabb problémát fog jelenteni. Most még csak 1-0, de hosszú út áll még előttünk a végéig, ezért most csak a következő szombathelyi mérkőzésre koncentrálunk."

Szolnokon a bronzmérkőzésen egészen felemelő pillanatoknak lehettünk tanúi. A hazai publikum az utolsó öt percben szűnni nem akaró vastapssal búcsúztatta ezer sebből vérző csapatát, úgy hogy a PVSK akkor már rendre 40 ponttal vezetett kedvenceik ellenében. A  végeredmény: Olaj-Pécs 68-106! Amikor a a játékosok a B-közép elé vonultak, szem nem maradt szárazon, még a csapat legnagyobb sztárjánál, Strahinja Milosevic-nél is eltört a mécses.

Képek: hunbasket.hu

süti beállítások módosítása