Jövő héttől

 Lassan véget érnek a felkészülési mérkőzések, és jövő pénteken a PVSK-Szeged találkozóval megkezdődik az 1933-ban életre hívott férfi kosárlabda-bajnokság alapszakasza. 

Az utóbbi években, ha bárki előzetest szeretett volna írni az esélyekről, annak minden kétséget kizárólag Szolnok nevével kellett kezdenie a listát. Most ez nincs így és mivel a tiszapartiak (vélhetően) elvesztették a zászlóshajó szerepét talán az új évezred legizgalmasabb bajnoksága elé nézünk.

Elég csak arra gondolni, hogy bármilyen hihetetlen ezt leírni olyan játékos is érkezett hozzánk, akik NEM csak az NBA előszobájáig jutott, hanem valóban ott volt a világ legjobbjai között, méghozzá a Knicks-ben. A még mindig csak 28 éves Cleanthony Early bombaigazolásnak tűnt Pakson, kár hogy már tovább is állt. Ennek ellenére a Dzunics gárda a tavalyinál sokkal-sokkal szebb reményeket táplálhat, elsősorban a Lóránt-Eilingsfeld kettős révén.

Körmenden sosem változnak a célok. Mindig mind a két hazai kupa kell(ene). Az amerikaiak mellé érkező Keller Ákos ugyan, olyan szerződést kötött, hogy bármikor távozhat, de maradásáig hatalmas erősítés lehet a palánk alatt a válogatott csapatkapitánya. A kanadai Justin Edwards 2016-17-ben a fehérvári szurkolóknak sok-sok boldog percet, az ellenfeleknek ugyanennyi bosszúságot okozott. Most hazánkba visszatérve szintén Körmenden fog pattogtatni. (Igaz Csorvási Körmendről Fehérvárra igazolt.)  A hátvéd képességeit ismerve, kijelenthető, hogy Ő is nagyon komoly erőssége lehet a vasiaknak.

És ha már szóba került Alba. Ott is egy jól ismert arc került az újak közé. A magyar válogatott ásza, Darrin Govens a koronázóvárosban folytatja. A bajnokság, a már említett pécsi találkozót követően, pénteken 20 órától az Olaj-Alba csúcsrangadóval folytatódik.

Az Olajnál végre látszanak a tulajdonosváltás „külső jegyei” is. A csapat már régóta adott, de a honlapjuk éppen a mai napon indult el és igaz, hogy már a facebook oldaluk is működik, de korunk legerősebb social media eleme, az Instagram még mindig nem. Annak startja pár napon belül várható. Legutóbbi edzőmeccsükön a szomszéd kecskemétieket győzték le nagyon magabiztosan. A képet már az új oldalukról vettük át. Köszönjük.

Szombathelyen kész már a keret és erről írtunk is, hiszen a Falco már megkezdte a selejtezőket a Bajnokok Ligájában. Az első körből való továbbjutás, ha kínkeservesen is, de megvan. Ennél sokkal meggyőzőbb teljesítményre lesz szükség a továbbiakban, rögtön már a lett Ventspils ellen. Perl Zoltán szép elismerést kapott a román ellenfél edzőjétől, aki a Falco agyának nevezte őt.

Volt gondja a szombathelyi edzőpárosnak Nagyváradon

A Sopron Pitts mellett Bernard Thompson-t is a magyar bajnokságból, nevezetesen Egerszegről igazolta. Nagyon kíváncsiak vagyunk a Sabáli legénységre is.

Az NBA G-League-ből visszatérő Isaiah Armwood mellett a spanyol játékosa is lesz a debrecenieknek. Lluis Costa Martinez a Betistől érkezik.

Álláspontunk nem változott. A két vasi csapat mellett az Alba, ASE, Olajbányász hármasából kerülnek ki az elődöntősök. Szerintünk legalábbis.

Sokáig folytathatnánk ezt az értekezést. Sok-sok nevet ragadhatnánk még ki, de nincs értelme. Pénteken útjára indul a 89. férfi kosárlabda-bajnokság, amit mi itt a Turf&Sports-on kiemelten fogunk követni. Reméljük Önök is. 

Első kép: Olaj Official, második kép Basketball CL

süti beállítások módosítása