Hullámvasút

Nem a vidámparkban jártunk, de mégis ezt a címet kell adnunk aktuális írásunknak.

dsc_0015.jpg

A Szolnok férfi kosárlabda-csapata ugyanis ismételten kikapott.

Januári mérlegük: 5 mérkőzés – 1 győzelem - 4 vereség.

Márpedig ez a mutató egy kosárlabdával fertőzött városban @rva gyenge, ahogy a helyi publikum skandálta a lefújás után. Úgy néz ki, hogy hiába a káprázatos - 4 győzelmes – kezdés, Potocnikkal ugyanott tart az Olajbányász, ahol Aleksiccsel. Csak feltámadásai vannak a Tisza-partiaknak, hiszen szoros rangadót buktak el ugyan az Alba és a Körmend ellenében, de egy felsőházba igyekvő csapat nem kaphat ki – meglehetősen simán - Debrecenben, és főként nem otthon, a ZTE ellen.

A mérkőzés Szolnokon is szívbemarkoló pillanatokkal indult, hiszen Kobe Bryant emlékére itt is lepörgették a csapatok az első két 24 másodpercet, amelyet a közönség vastapssal honorált. Ide kapcsolódik, hogy többen is az NBA legenda  "mezében" érkeztek a mérkőzésre. Isten veled, Kobe! 

A hazaiak már a kezdést is átaludták, hiszen a vendégek 11:4-es futással kezdtek, amelyre Potocnik azonnal időkéréssel reagált. A nem túl magas színvonalú találkozó sok hibát hozott. A hazaiak főként a labdaeladásokban „jeleskedtek”, borzolva ezzel a publikum idegeit, míg a vendégek jól sáfárkodtak az ellenfél megingásaival és elmondható: a találkozó 99%-ban vezettek, így a győzelmük teljesen megérdemelt. Szolnoki oldalon leginkább Tucker és Cakarun emelkedett ki, míg a kék-fehérek Agafonov, Johnson, Simon Kristóf mellett Williams játékára támaszkodtak leginkább, amíg utóbbit fegyelmezetlenség miatt Nazor mester az öltözőbe nem parancsolta.

Ezt is elbírta azonban a zalai alakulat, hiszen a Szolnoknál nem működtek jól a játékkapcsolatok, nem sikerültek a középtávoli dobások (0/8), 10 büntetőt kihagytak és 23 labdát eladtak. Ennyi hiba pedig még a szolnoki ifitől is sok lenne. Kijelenthető, hogy az Olajbányász a szezon talán a legrosszabb produkcióját tette parkettre, és erre hiányzói sem nyújthatnak mentséget, hiszen a vendégektől Justin Bibbins el sem utazott, Williams leküldéséről pedig az imént írtunk.

Nem igazán tudjuk hová tenni ezt a 2020-as Szolnokot. A bajnokság második legjobb csapatát remek játékkal szorongatták, de a DEAC és a ZTE elleni vereség még a felsőházi tagságukba is kerülhet. A vendégek pedig éppen a hullámvasút másik oldalán tartózkodnak, hiszen sorrendben harmadik meccsüket nyerték, igaz egy komoly erőfelmérő jön számukra, az ASE ellenében.

Ma újabb találkozókkal folytatódik a bajnokság. Hajrá magyar kosárlabda!

Képek: Juházs Zsóka/Turf&Sports

süti beállítások módosítása