Ismét egyenlő

Perl zsenialitása és az Olaj - immár szokásos - lefagyása miatt elmaradt a bajnokavatás.

313_hun_ply_112.jpg

Habár a sok-sok hibával tarkított negyedik meccset 5:0-al a Falco kezdte, a következő 30 percben mégis Szolnokon bujkált mosoly az arcokon.  Az első negyed után, majd a nagyszünetben is a kiválóan játszó jászságiak vezettek és az utolsó 10 percre 62:52-es vendégelőnnyel fordultak a felek. Talán elkezdték behűteni a pezsgőket, no meg tankolni a tűzoltóautót a Tisza partján. A mérkőzés ezen szakaszában, nehéz volt elképzelni, hogy nem az a végjáték fog megvalósulni, ami 2018-ban, nevezetesen, hogy az Olaj Szombathelyen fogja átvenni a bajnoki trófeát.

Az utolsó tíz percre teljesen megváltozott a játék képe. Az kétségtelen, hogy az Olaj a meccs során faultproblémákkal küzdött, és négy kulcsjátékosa mellett is négy hiba virított már ekkor, de ez nem mentség arra a támadójátékra amit elől mutattak. Ugyanis mindösszesen nyolc pontot szereztek, ez pedig ismét elégtelen osztályzat egy bajnoki döntőben. Kétségtelen, hogy a Falco emelt a védekezésén, de ez nem mentség szolnoki oldalon. Most már tény: minden egyes találkozón van egy 8-10 perces szolnoki lefagyás. Nézzék:

A döntő első meccsén a harmadik negyedben 10, a másodikon a harmadik negyedben 14, a harmadikon az egész első félidőben 27(!), míg most a záró etapban elért 8 pont nem éppen egy bajnokcsapat ismérvei.

Hogy volt még így is győzelmi sansza akkor az Olajnak? - kérdezhetik Önök. Úgy, hogy a Falcoban, a most 28 pontot jegyző Perl zsenialitásnak a közelébe nem ért a többség. Bruinsma és Keller próbált némi sikerrel evickélni a szolnoki szorításban, de Benke és Váradi (utóbbi ismét) értékelhetetlent nyújtott. Ahogy az Olajnál Kovács, Juhos, Taiwo és Zsíros sem éppen egy bajnoki döntőhöz méltón játszott.

Óriási esélyt szalasztott el az Olajbányász.

A párharc ezzel 2:2-re áll.

A mindent eldöntő ötödik mérkőzés előtt rengeteg kérdés merül fel.

- Az Olaj ki tudja kapcsolni a minden meccsen jelentkező támadási rövidzárlatait?

- Ki tudja-e végre kapcsolni Perl Zoltánt?

 - Az Olaj magyarjai (Pongó kivételével) fel tudnak végre nőni a bajnoki döntőhöz?

- A Falcoban a helyzet hasonló: képes lesz legalább valaki megközelíteni azt a játékot, amelyet Perl hoz minden meccsen?

 - És persze a legfontosabb: tud-e győzni a Falco a Tiszaligetben, mert ebben a kiírásban ez még nem sikerült neki.

A válaszokra mi magunk is kíváncsiak vagyunk. A 2020/21-es férfi kosárlabda szezon bajnokára szerdán este 10 óra magasságában fény derül.

Falco-Vulcano Energia KC Szombathely – Szolnoki Olajbányász 76-70 (16-19, 22-22, 14-21, 24-8)

Bajnoki döntő 4. mérkőzés, Aréna Savaria, Szombathely

Falco-Vulcano Energia KC Szombathely: Váradi 2, Benke 2, Doktor -,Bruinsma 15/3, Keller 14. Cserék: Barac 10, Perl 28, Anderson 5/3.

Szolnoki Olajbányász: Warner 13/3, Kovács -, Badzim 13/9, Subotic 12/6, Cakarun 13. Cserék: Taiwo -, Gibson 9/6, Pongó 6/3, Rudner -, Zsiros 4, Juhos -. Kipontozódott: Badzim.

Kép: HunBasket. A kép beszédes: azon a döntő legjobb (Perl) és legrosszabb (Kovács) teljesítményt nyújtó játékosai láthatóak.

süti beállítások módosítása