Bravo Falco!

Míg idehaza hétközi fordulót rendeztek a  férfi kosárlabda bajnokságban, a szombathelyiek megkezdték menetelésüket a harmadik számú európai kupasorozatban, a Bajnokok Ligájában.

image1.jpg

A bajnoki címvédő az első találkozója után elmondhatja magáról, hogy a magyar és nemzetközi színtéren egyaránt veretlen.

A bajnokságban 4/4-el állnak és már legyőzték (odahaza) a tavalyi ezüstérmes Szolnokot, míg a BL-ben, az 1924-ben alapított, nyolcszoros görög bajnok, egyszeres BL-győztes, AEK Athén is kapitulálni kényszerült az Arena Savariaban.

A Falco sikerének egyik megalapozója, (a képen labdával látható) Perl Zoltán volt, aki 21 pontja mellett öt lepattanót szerzett és hat gólpasszt osztott ki. Benke Szilárd 16 pontot ért el hat lepattanó és négy assziszt mellett. - írja a Nemzeti Sport.

A második fordulóban a Falco október 20-án a Rigához látogat.

BAJNOKOK LIGÁJA, FÉRFIAK, D-CSOPORT, 1. FORDULÓ

FALCO-VULCANO ENERGIA KC SZOMBATHELY–AEK Athén (görög) 83–78 (19–21, 19–14, 19–19, 26–24)

 A hazai bajnokságban meglepetést talán csak az eddig veretlen és a nyeretlen csatája hozta A Paks első győzelmét aratta, a most először botló körmendiek ellenében, ráadásul tükörsimán. A Szolnok gárdája második hazai találkozóját is csak egytelen ponttal nyerte meg, míg érdemes figyelni a Kaposvárra. Nikola Lazic gárdája most a tavalyi bronzérmest verte, ráadásul idegenben.

Folytatás szombaton, amikor is mi Nyíregyházára utazunk, hogy élőben nézzük meg az újonc és a tavalyi finalista találkozóját.

Kép: championsleague.basketball, Hunbasket

süti beállítások módosítása