Gáz van a Gáz utcában

Hat mérkőzéssel folytatódik ma és holnap a pontvadászat a férfi kosárlabda bajnokságban, de már péntek estére is jutottak izgalmak bőséggel.

343_hun_1534.jpg

10 pontos hazai vezetés, sőt (a képen látható) Vojvoda Dávid 27 szerzett pontja ellenére, a Kecskemét győzni tudott (91:93) az Alba otthonában.

Most lehet picit elgondolkodni azon, hogy szerencsés-e ez a profi sportban, amikor is a vezetőség ultimátumot ad a csapatnak és a szakvezetésnek. Mennyire bénítja ez meg a pályán lévőket? A klub hétfői közleménye ugyan pontokban nem konkretizálta az elvárásokat, de hogy mit kell itt érteni, hogy „a csapat kétmeccses ultimátumot kapott, hogy bizonyítsa, sokkal több van benne, mint amit eddig mutatott.” - ezt vélhetően csak a székesfehérvári Gáz utcában tudják. Mindenesetre Vojvodáék – csakúgy, mint egy esztendővel korábban - már október közepére leiratkoztak a bajnokaspiránsok, vagy minimum a fináléra pályázók listájáról, hiszen négy vereséggel már a felsőház is egyre távolodik tőlük, annak ellenére, hogy még 20 forduló hátravan. Jelen pillanatban tizenkettedikek.

„Dejan Mihevc: „Nem győzöm magam ismételni, azonnal változtatnunk kell a játék szinte minden elemében. Nem tudni mi az oka annak, hogy elmegyünk tíz ponttal, utána pedig magunkra húzzuk az ellenfelet, és olyan hibákból engedünk könnyű kosarakat, amelyek megengedhetetlennek. Ezt nagyon gyorsan orvosolni kell, mert ez így nem mehet tovább!” – mondta az Alba szlovén mestere.

Kérdés, hogy neki van-e még tovább, mindenestre jövő vasárnap jön a Szolnok elleni csúcsrangadó, szintén hazai környezetben, amit mi is élőben fogunk megtekinteni. Kecskeméti oldalon Kemal Karahodzic játszott extrán. 19 pontja, 8 lepattanója és 5 gólpassza 31-es VAL számot eredményezett.

Ma a DEAC-Körmend találkozó érdemel kiemelt figyelmet, hiszen a parádés hazai közönsége előtt játszó Fepuék szorongatták az eddig verhetetlen Falco-t és a végére kialakult nyolcpontos vereség ellenére, hősként ünnepelte őket saját táboruk. Ma a hajdúságban sem lesz egyszerű a történet.

A bajnok a KKK-t, míg az ezüstérmes Olajbányász a Pécset fogadja, azaz a korábbi szolnoki sikerkovács Dragan Alekszics ellenfélként érkezik vissza a Tiszaligetbe.

A hátralévő mérkőzések: 

 

Kép: Hunbasket

süti beállítások módosítása