Trónfosztás lehet a galoppon?
Nagy Tamás triplája miatt komoly izgalmak maradtak a zárónapra.
258874489_423864095911808_8206533432111807390_n.jpg

Ködösen indult a vasárnapi galopp nap, de mire a csikófutam első felének felvezetéséhez érkeztünk, már ragyogó napsütésben csodálhattuk a félig-meddig télibundát növesztett reménységeket. Ezen a napon is érezhető a jövő évi 100. Magyar Derby közeledése, hiszen a Nyeretlen Kétéves futamot két részre kellett bontani a nagy érdeklődés miatt.

Az elsőben Cry of Joy sikere nem sokakat lephetett meg, de a folytatásban máris jött a nap szenzációja: Éjkirály eddig két utolsó helyet tudhatott eredményei közt, ebben a futamban azonban könnyed 9 hosszal iskolázta le társait.

Nagy Tamás ezzel bezsebelte idei 24. győzelmét, majd két futammal később Draco nyergében a 25.-et is.

A nap főfutama szintén neki kedvezett. A négyéves Avoiding Waterrel külső startboxból indultak, megkerülték az egész mezőnyt és klasszis stílusban ők száguldhattak át elsőként a célvonalon.

Ezzel a derbygyőztes zsoké 2021-es sikereinek száma 26-ra rúg, ami vészesen fenyegeti a hazai zsokékirály, - a vasárnap távollévő - Stanislav Georgiev pozícióját, hiszen ő vezeti a ranglistát 27 első helyezéssel.
harc_a_chapionatusert.png
Georgiev egyébként 2016 óta letaszíthatatlan a trónról, de most Nagy Tamás előtt megnyílt a lehetőség: az utolsó galopp napon fordíthat.

A bolgár fiút hivatalosan ugyan még nem nevezhetjük bajnoknak trénerként, de gyakorlatilag a legjobb idomári titulus már őt illeti, hiszen 25 millió forinttal vezet Zaláné Nyulasi Fruzsina előtt, ami szinte behozhatatlan. Ez a 10. championi címe hazánkban. Ha zsokéként is címet véd, az a 11. lesz.

A kérdés tehát, hogy sikerülhet-e ez a bravúr mindössze egyetlen versenynap alatt? Kíváncsian várjuk!

Kép: Kun Attila
süti beállítások módosítása