Minden jó, ha a vége jó

avagy az utolsó galopp nap krónikája.

dsc_2495.JPG

Elérkeztünk 2021 utolsó galopp versenynapjához, a közönség által legjobban várt zsokék viadala pedig talán nem is alakulhatott volna izgalmasabban. Stanislav Georgiev (2021-es idomár champion) 27 győzelemmel érkezett az utolsó versenynapra, Nagy Tamás (idei Magyar Derby győztes lovas) pedig 26 első helyet tudhatott magáénak.

A nap fő futama, a Totalizatőr hendikep Nagy Tamásnak kedvezett, ugyanis a leghosszabb magyar síkversenyt (3200 m) igen könnyedén húzta be Herastias nyergében.

Ekkor 27-27 volt az állás.

Egészen 2 futamot kellett várni az igazán nagy összecsapásra, hiszen az elit osztályú Szunyogh István Emlékverseny Hendikepben (1600 m) Georgiev egy idén igazán eredményes lovával, Ocasio Cortezzel, míg Nagy Tamás, a zsinórban négyszer nyerő Szokatlannal állt starthoz.

Már a start utáni pillanatokban észrevehette a közönség, hogy Georgiev más taktikát választ ezen a napon: annak ellenére, hogy ő szinte minden lovával utolsóként helyezkedik és csak a finishben áll élre, most elment vezetni és ő diktálta a tempót. Az utolsó 400-hoz érkezve azonban Ocasio nemhogy elfogyott volna, még újítani tudott, így 4 hosszas győzelmével kijelenthettük:

Stanislav Georgiev 2020 után idén is letaszíthatatlan nemcsak az idomári, de a zsokétrónról is. 

 Véget ért a 2021. évi galoppszezon. 

Gratulálunk az összes championnak!  Folytatás: 2022 márciusában.

Kép: Juhász Zsóka/Treatelling

süti beállítások módosítása