Hová folyik el az Olaj?

Avagy gondok a Tisza partján.

981_hun_1592.jpg

Az ősz folyamán gyakorlatilag két - cáfolhatalan - tényállítást lehetett közölni a férfi kosárlabda-bajnokság kapcsán:

(1) a Falco kiemelkedik, és ha csak valami nagy balszerencse sorozat nem éri őket, a bajnoki aranyérmek máris átadhatók nekik, (2) idén is a Szolnok a döntő legfőbb (másik) várományosa.

Mindkét gárda kétségtelenül sokat tett azért, hogy a fentiek igazolást nyerjenek.

A Szolnok a novemberi válogatott szünetig csak a Falco ellen kapitulált. A két keretet összehasonlítva ezzel a vereséggel semmi gond nincs, főleg úgy, hogy Körmendről győztesen távoztak, pedig az, az elmúlt 20 év tendenciáit figyelembe véve nem kis bravúr volt.

December 7-én azonban az Olaj hazai pályán kapott ki (73:76) az ezer sebből vérző – igaz edzőváltáson átesett – Soprontól, majd a KKK legyőzése (94:68) után egy ponttal verte vért izzadva azt a Zetét (77:78). 

Azt a Zetét, amely tegnap este zsinórban nyolcadik vereségét könyvelte el. 

Hogy ezt számosítsuk: a bajnokság másodikja csak egy utolsó másodperces dudaszós triplával verte a 14., azaz tabellán utolsó Zalaegerszeget. Itt már látszott, hogy valahol folyik az olaj a motorból. December 23-án ismét csak a szív diadala volt a komoly hátrányból kiharcolt hosszabbításos győzelem (90:86) a szimpatikus oroszlányiak ellenében, majd tegnap jött a teljes összeomlás.

Naturtex-SZTE-Szedeák -Szolnoki Olajbányász 81-57

Aki csak azt az eredményt látja, talán meglepőnek tartja azt, de ahogyan fentebb levezettük, az

Olaj a válogatott szünet óta árnyéka önmagának.

Hogy miért? Vélhetően erre keresik a választ a Tiszaligeti Sportcsarnokban a vezetők és otthonaikban a  szurkolók. Suboticék csütörtökön az ASE-t, január ötödikén (tévés meccsen) a Falco-t fogadják.

És ha már szóba kerültek a paksiak rajtuk keresztül az Albával is foglalkoznánk picit. November 19-én jelentette be a klub honlapja, hogy a korábban Körmenden dolgozó, német Matthias Zollner lett az Alba Fehérvár férfi kosárlabdacsapatának vezetőedzője. December 18-án a televízió közvetítette az OSE Lions elleni meccsüket, amelyet behúztak ugyan (79:86) de magam úgy álltam fel a karosszékből: sok pozitív változás egy hónap elteltével még nem igazán látszik az Alba játékán. Ők viszont viszonylag magabiztosan győztek Szegeden (78:89), viszont tegnap simán kaptak ki (73:85) otthon (!) attól az ASE-től, akik nem hogy a Magyar Kupa nyolcas döntőjébe nem tudták kvalifikálni magukat, hanem csakis a Zalaegerszeget megelőzve, mindössze a tabella utolsó előtti pozíciójában szégyenkeznek 14 forduló után. Fehérváron aligha ilyen évzárást reméltek.

A másik három tegnapi eredmény:

Egis Körmend – Zalakerámia ZTE KK 85-71

Kaposvári KK – Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét 77-61

HÜBNER Nyíregyháza BS – DEAC-Tungsram 62-89

Idénre még maradtak izgalmak, hiszen december 30-án teljes fordulót rendeznek a férfi kosárlabda-bajnokságban.

Kép: HunBasket. A nyitóképen Eilingsfeld János, aki 29 pontot, 12 lepattanót és 6 kiharcolt faultot jegyzett, ami számára 43-as VAL indexet, csapatának, a Paksnak pedig győzelmet jelentett.

süti beállítások módosítása