A nagy finálé

Jön a bajnokság zárása.

alcohol_free.jpg

Ismét Royal Randwick, újra négy Gr1-es futam, amelyek közül kiemelkedik a Queen Elizabeth Stakes (Gr1, 2000 m, 5 millió AUD). A szombat reggel 7:55-kor startoló találkozóról szóló híreket melegen tartja az európai sajtó is, hiszen Ausztrália legjobb lovának komoly kihívója akad kontinensünkről. A Godolphin történetének legeredményesebb telivére, Anamoe talán soha nem látott nehézségű feladat előtt áll, amikor is William Haggas idomítottját, Dubai Honour-t is maga mögött kellene tudnia a célban.

Ne feledjük: newmarketi mester 2020-ban és egy esztendővel később (3 Winx siker után) már megnyerte az ősz talán legnagyobb presztízsű futamát.

Anamo trénere, James Cummings ragaszkodik ahhoz, hogy a média ne a két ló match-race-ként harangozza be az összecsapást. „Nagyszerű verseny lesz, de Dubai Honour nem az egyetlen ló, amelyet meg kell verni. Ha így kezdünk el gondolkodni, akkor kiszúrunk magunkkal. Más veszélyek is várnak ránk abban a versenyben. Anamoe-nak fel kell készülnie a kihívásra, persze tökéletes felkészültséggel és megfelelő alapokkal rendelkezik most, így készen áll erre– mondta Cummings.

Szavait alátámasztja angol kollégája is: "A két lóval foglalkoznak igazán, de nem lesz párosmeccs. Mi most csak örülünk, hogy a Dubai Honour részt vehet a versenyen" - mondta a brit mester. Nem éppen rossz ómen, hogy ő ugyanúgy Ranvet Stakes győzelem után indul, mint Haggas korábbi kétszeres bajnoka, Addeybb.

Vélhetően igazuk lesz az idomároknak, mert a 13 fős mezőnyben, nem kevesebb, mint hét Gr1-es bajnok indul, akik mindannyian tiszteletet érdemelnek. A két aspiráns egyébként egymás mellől startol majd, a nyolcas és kilences boxból. Mindenesetre Anamoe, Winx, Tulloch, Might And Power és Rising Prince után az ötödik szupersztár lehet, aki véghez viszi a Cox Plate - Queen Elizabeth duplát ugyanabban a szezonban vagy naptári évben Ha...

A Sydney Cupban (Gr1, 3200 m, 2 millió dollár, start: 7:15) láthatjuk a címvédő, Knights Ordert és a Melbourne Cup bajnokát, Gold Trip-et. Itt is egy európai induló, Joseph O'Brien idomítottja, Cleveland a favorit.

A 6:35-kor startoló Australian Oaks (Gr1, 2400 m, 1 millió dollár)  kedvence Pavitra, aki a Hármas Korona-nyerő American Pharoah lánya.

Hatalmas várakozás előzi meg az ötéves kanca, a nyitóképen látható Alcohol Free futását, akit 10 millió dollárért vásárolt meg a Yu Long Investments. A July Cup bajnoka, Ausztráliában Gai Waterhouse istállójában foglalta el a helyét és finoman fogalmaznunk ha azt állítjuk: nem is akármilyen mélyvízbe került a Queen of the Turf Stakes-ben, vagyis mostani nevén a Coolmore Legacyban (Gr1, 1600 méter, 1 millió dollár). Ez 8:35-kor indul.

Vétek lenne kihagyni a nagy finálét, hiszen vélhetően parádés előadásban lesz részünk.

A Racing NSW képen a külföldi indulók:

Nyitókép: @Neptunesportsm1

süti beállítások módosítása