Waller hármasa

Nézzük mi történt a világ lóversenypályáin.

giga_kick.jpg

Még pénteken láttuk, hogy a Godolphin üdvöskéje nem a "novemberi arcát" mutatta Keeneland-ben, emiatt meg kellett elégedni a második helyezéssel. És még annak is örülhet Modern Games. Ez volt az a verseny, amikor már féltávnál érezni lehetett, hogy bizony nem lesz európai győzelem.

A videóban Önök is láthatják, hogy akkora előnyt adott a riválisoknak William Buick, hogy már a másik oldalon erőteljesen bíztatnia kellett az Eclipse-díjas Dubawi ivadékot, aki zárkózott becsülettel, de a káprázatos Chez Pierre-t (Mehmas) nem tudta beérni.

Buick szavai is alátámasztották a látottakat: 

"A győztes jól ment. Kicsit korábban kerültem nyomás alá, mint gondoltam. A tempó egyenletes volt. Biztos vagyok benne, hogy javulni fog ettől a futástól. Zárkózott, de ez most ennyire volt elég."

Így sem búslakodtunk, hiszen a Maker's Mark Mile nyerő ugyan Amerikában áll tréningben, de francia tenyésztésű és a szintén francia Flavien Prat lovagolta. Szép előadás volt.

Másnap reggel Ausztráliában csillogtak a legnagyobbak. A kétévesek versenyeiben idén Chris Waller véghez vitte - a természetesen nem hivatalos - 2yo Triple Crownt. Mit mondjunk?  Hiába távozott Winx, továbbra is klasszisok sora áll a szimpatikus mesternél.  

Az All Aged Stakesben az égiek megajándékozták a jószolgálati nagykövetet, Craig Williamset egy újabb, immár 64. Gr1-es kupával. A nyitóképen látható Giga Kick (Scissor Kick) győzelme ráadásul - a tweetben még gyermekként látható - Clayton Douglast is Gr1-nyerő trénerré tette, hiszen hiába nyerték meg ősszel (ott tavasszal) az Everestet, az bizony még nem Gr 1-es minősítésű. Elképesztő sztárparádét láthattunk a futamban és (néhány botlást leszámítva) jól is futottak a favoritok. 

A még mindig csak 28 éves idomár, 248 győzelem után cserélte a pálcát távcsőre és csatlakozott édesapja (Vic) és nagybátyjai (Ray és Rod) mellé a családi trénerek sorába, 2020-ban. (Igaz 2021-ben még lovagolt és győzött is.) Ahogy a honlapján olvasható: sikerre született.  

A négymillió dolláros The Quokka-ban remekül futott a két hároméves egyike Amelia's Jewel, de picit elkésett mert a győzelmet a Vancouver ivadék, Overpass szerezte meg. Ezt a versenyt érdemes még sokszor megnézni, mert erre igazán rásüthetjük kedvenc szlogenünket:

a lóversenyzés igazi reklámja volt.

Az ausztrál futamok után éjszaka meglehetősen furcsa volt látni az Apple Blossom négyfős mezőnyét. Főleg úgy, hogy a túlsó oldalon már vagy 20 hossz volt  a vezető és az utolsó között. A szuperfavorit, Secret Oath kiválón futott, de a finisben Clairiere rendelkezett több tartalékkal, mert a Stonestreet színeiben futó, Curlin apaságú kanca bámulatos hajrát bemutatva elsőként ért célba. Mivel Steve Asmussen idomítottja két Gr1-es futamot is nyert korábban, így azért bombameglepetésről nem beszélhetünk. 

Kép: @7horseracing Twitter

süti beállítások módosítása