A nagy kihívás

Hongkong büszkeségének ausztrál kalandja.

rw.jpg

Frankel nevével nem találkoztunk annyiszor a héten a médiában, mint Romantic Warrioréval, pedig előbbi totális dobogót ért el Európa legnagyobb versenyében, a Prix de l'Arc de Triomphe-ban, kiváló leszármazottjai révén. Az ötéves heréltről azonban folyamatos híradások számoltak be már otthonából elindulásakor és ez így van máig is.

Ennek oka, hogy a hazájában háromszoros Gr1-nyerő, Acclamation ivadék szombaton starthoz áll Melbourne-ben, a Turnbull Stakesben, márpedig ilyen kaliberű lovakat Hongkongból ritkán utaztatnak külföldre. A flemingtoni, 2000 méteres, 750 ezer AU dolláros futamban nem lesz könnyű dolga Danny Shum idomítottjának, hiszen a startlistán ott látható a Melbourne Cup címvédőjének, Gold Trip-nek a neve is. 

Az ausztrál, de évtizedek óta Hongkongban élő és dolgozó Zac Purtonnak vannak kétségei Warrior jó futását illetően. Márpedig az ő szavára illik odafigyelni, hiszen rajta és ellene is lovagolt már.

"Nem vagyok egészen biztos benne, hogy nemzetközi szinten hol tart, úgy gondolom, hogy eddig nem igazán igazán volt tesztelve, de ez most kétségtelenül egy jó felmérő lesz számára"  - mondta Purton.

Romantic Warriort topsúllyal (59 kg) a világ pillanatnyilag legjobb zsokéja, James McDonald lovagolja majd.

A futam startja: szombat reggel 7:25.

Kép: @HKJC_Racing

süti beállítások módosítása