Borítékolható volt

Társlapunkon, a Telivéren hívtuk fel figyelmüket pénteken, hogy két csodakancára emlékeznek ezen a hétvégén.

impe.jpg

A fontosabb, magasabbra értékelt futam a Black Caviar Lightning Stakes (Gr1, 1000 méter) volt Flemingtonban, ahol

Imperatriz ragyogása folytatódott.

Bár nemes ellenfelet kapott  Private Eye  személyében, de végül sikerült fejhosszal legyűrni Joseph Pride idomítottját.

Az immár kilencszeres (!) Gr1-es bajnok, ötéves I Am Invincible ivadékot, már tavaly tavasszal a névadó, Black Caviar-hoz hasonlították, a történelmi hármas Melbourne Group 1 sprintekben való dominanciája miatt (ő volt az első ló, aki teljesítette a Moir/Manikato/Champions Stakes Group 1 triplát  - a szerk.), de mára kétség sem férhet hozzá, hogy olyan illusztris társaságba került, amelyet többek között Choisir (2003), a Takeover Target (2006), a Miss Andretti (2007), a Chautauqua (2016) és a Nature Strip (2021) és természetesen Black Caviar neve fémjelez.

"A jó lovak valószínűleg a versenynapokra tartogatják a legjobb formájukat" - mondta a boldog idomár, Mark Walker. "Már amikor hétfőn dolgozott, nagyon boldogok voltunk azt látván. Igazi gyöngyszem, hogy megcsinálta, hogy visszajött és így nyert."

A 2023-as kiadásban tehát egy abszolút arra méltó kanca győzelmével emlékeztünk a csodakancára.

Éjjel, az Államokban Tarifa immár a második Rachel Alexandra Stakes (Gr2, 1700 méter, Fair Grounds New Orleans, Louisiana, USA) győzelmet szállította a Goldolphinnak. Márpedig ez kiváló ómen a királykékeknek, hiszen tavaly  Pretty Mischievous 11 héttel itteni győzelme után megszerezte az első Kentucky Oaks trófeát is számukra.  A Bernardini kancát Flavien Prat vezette fölényes győzelemre a sárban és Brad H. Cox idomítja.

A mester elmondása szerint a következő állomás a 100 pontot adó Fair Grounds Oaks (G2) lehet március 23-án.

A szintén csodálatos Royal Deltáról elnevezett futamot (Gulfstream Park, Gr3, 1700 méter) a négyéves kanca, Honor D Lady (Honor Code) nyerte.

Kép: @mmsnippets X

süti beállítások módosítása