UIPM Öttusa Világkupa

Április 23-28 között Magyarország ad otthont a 2024-es öttusa világkupa-sorozat harmadik állomásának.

wc-banner2.jpg

Ez a 4+1 eseményből álló versenycsomag alapjaiban határozza meg a világranglistán elfoglalható pozíciókat, melyek végsősoron olimpiai kvótát érnek majd.

A magyar versenyzők számára pedig különösen fontos a jó teljesítmény, jelenleg ugyanis nemenként hatan szállnak épp versenybe a megszerezhető kettő párizsi indulásért. Hiába lenne ugyanis akár mind a tizenkét kerettagunknak kvótája, a Játékokra csak két női és két férfi versenyző utazhat majd. Nézői szemmel annál érdekesebb lesz a hazai világkupa, a szabályok értelmében ugyanis itthon négy helyett mind a hat öttusázónk rajthoz állhat majd, harcolva a jobbnál jobb helyekért.

És hogy kiket érdemes igazán figyelni? Nehéz tizenkettejük közül választani, hiszen e percben mindannyian reális eséllyel pályáznak a párizsi repjegyre – de ha az aktuális formát nézzük, a hölgyeknél Gulyás Michelle mindenképp kiemelendő. Michelle ugyanis mind az országos bajnokságnak megfelelő februári Peridot Fedett Pályás Nemzetközi Bajnokságot, mind a Kairóban rendezett első világkupát magabiztosan megnyerte, és biztos résztvevője a 2024-es kínai világbajnokságnak. Mellette egyelőre csupán az EB bronzérmes Bőhm Csabának garantált a VB indulása, aki Kairóban legjobb magyarként ötödik lett. Mellettük nem lehet figyelmen kívül hagyni a tavalyi magyar világkupán diadalmaskodó Guzi Blankát; a januári olimpiai kvalifikációs tornán, valamint az OB-n is ezüstérmes Erdős Ritát; vagy a februárban férfi országos bajnoki címet nyerő Koleszár Mihályt sem.

Mellettük a további hét, világ-és Európa-bajnoki érmekkel teletűzdelt, no meg persze olimpiai vágytól égő öttusázónk bármelyike okozhat komoly meglepetést, nem beszélve a nívós nemzetközi mezőnyről, ahová többek között előzetesen nevezett az olimpiai ezüstérmes és az idei első világkupán győztes Ahmed Elgendy, a világranglista vezető Mohanad Shaban, a kétszeres címvédő világbajnok Elena Micheli, valamint a címvédő Európa-bajnok Giorgio Malan is.

Látogassatok ki Ti is a Ludovikára, különösen a szombati döntők napjára, és szurkoljunk együtt a magyar kiválóságoknak!

A sportesemények mellett szeretettel várjuk a családokat is a Fan Zone területén, ahol számos izgalmas programmal, sportos aktivitással és családi szórakozással készülünk, a minitájfutástól a fényvadászon, célbadobón, ninja falon, elektromos szúrópárnán, gyermek kompatibilis OCR-en keresztül a lézer lövészeten, arcfestésen, angry birds játékon, cornhole-on át a tollasig, óriás buborékfújóig, az egyedi tetováló prinkerig vagy a reflex játékig. Az ingyenesen látogatható egész hetes fesztiválon garantáltan minden korosztály megtalálja a számára való kikapcsolódást.

A program csütörtöktől:

ottusa_vk_bp_program.png

Forrás és kép: MÖSZ

süti beállítások módosítása