Kah tizedes

Jamie Kah 2023. február 19-én, azaz majd napra pontosan egy esztendővel ezelőtt Coolangatta-t vezette győzelemre a Black Caviar Lightning Stakesben, amely kilencedik trófeáját jelentette a legmagasabb polcról. 

kah.jpg

Azóta oly sokat álmodozott a tízedikről, amely eddig mindig kicsúszott a kezei közül.

Szombaton azonban elérte a tizedes(i) rangot.

Három királykategóriás futamot rendeztek Caulfiled gyepén, neki egyet elég volt megnyernie, hogy a jelen legsikeresebb női lovasává váljon. 

Már ezek közül az elsőben (Futurity Stakes, Gr1, 1400 méter) sikerülhetett volna a tizedik Gr1-es trófea elérése, ha nem Ausztrália legjobb lovával kellett volna szembenéznie. A szenzációs Mr Brightside ugyanis hatodik Gr1-es címét gyűjtötte be. Éppen Jamie orra előtt, hiszen másfél hosszal ők voltak a másodikak a Godolphin telivérrel, Pericles-szel.

Mr Brightside-tól már nem is igen írnak az ausztrál szaklapok, mert nincs mit. 

„Abszolút Bajnok. Ezzel a futással csak növelte hírnevét” – harsogják a címlapok.

Fél órával később azonban már Kah mosolygott és integetett boldogan a nyeregből, mert a kétéves kanca, Hayasugi (Royal Meeting) megadta számára a régóta áhított trófeát. (Blue Diamond Stakes, Gr1, 2 évesek, 1200 méter.) 

És ha már vágyakozás… Ezzel viszont megfosztotta a nagyasszonyt, a First Ladyt, Gai Waterhouse-t, hogy vitrinjébe tehesse az elképesztő gyűjteményéből még hiányzó kupát. Lady Of Camelot jól futott istállójából, de ez most a második helyre bizonyult elegendőnek.

Who run the world? Girls – Ki irányítja a világot? A lányok!  - énekli Beyoncé. Igaza lehet.

Ezzel Jamie Kah az aktív hölgyzsokék legsikeresebbje a 9x-es Gr1-es bajnok, Hollie Doyle előtt!

A zárófelvonást (Oakleigh Plate, Gr1, 1100 méter) a Shane & Cassie Oxlade trénerpáros idomítottja, Queman (Mint Lane) nyerte egy elképesztő célfotóval, szabad szemmel szinte alig látható különbséggel.

A lóversenyzés nagyszínpadán továbbra is fenn a függöny, így kedden hongkongi eseményekkel jelentkezünk a Favoriton.

Kép: @inglis_sales X

süti beállítások módosítása