Sok sikert!

Már senki nem kapja fel arra a fejét, hogy egy cseh tréningben álló telivér ott lesz Rijádban, a húszmillió dolláros Szaúdi kupa egyik kisérőfutamában.

abha.jpg

A mindössze négy évvel ezelőtt életrehívott sivatagi show-ban Ingrid Janáčková Koplíková már jól ismert szereplő, hiszen immár harmadjára ad indulót. Zariyannka (First Defence) 2021-ben nyolcadikként ért célba, majd tavaly Stronger Together (Buratino) már felfutott a dobogóra.

 letoltes.png

Idén a cseh derby győztesét, a nyitóképen látható négyéves kancát, Abha-t indítja a trénerasszony, az ötszázezer dolláros, 2100 méteres NHC Saudi International Handicapben. A Zelzal ivadék nyergében a francia, de Amerikában lovagló Flavien Pratot láthatjuk majd.

"Szerintem több minőség van benne, mint Stronger Togetherben, csak egy nyugodt versenyre van szüksége. Nagyon gyors utolsó 400 métere van, szerintem jól fog futni" - mondta a trénerasszony a helyi médiának.

Megemlítik, hogy Abha Franciaországban készült a versenyre.

"Cagnes-sur-Merben készült, ahol most 25 lovam áll" - mondta Koplikova a helyi Jockey Clubnak. "Ott napos az idő, tehát nem nagy változás Szaúd-Arábiához képest, de határozottan jobb, mint Csehországban, ahol még -10°C is volt nemrégiben. Csehországból nehéz lehet a trénereknek eljutni ide, de Abhának nagyszerű tulajdonosai vannak, ki akarják próbálni őt különböző országokban, és nekem tetszik itt, kedvesek az emberek és kiváló lovak ellen versenyezhetünk."

Érdekesség, hogy Abha egyúttal egy szaúd-arábiai város neve.

A szombaton 14 óra 20 perckor induló futamban jelen állás szerint 14 ellenfele lesz a cseh derbynyerőnek. A kevésbé ismert arab lovak mellett igazi nemzetközi sztárparádét láthatunk, hiszen Joel Rosario, Alberto Sanna, John R. Velazquez, Mickael Barzalona, Christophe Soumillon, Vaclav Janacek és William Buick is indul. 

A húszmillió dolláros Szaúdi kupa, magyar idő szerint 18:40-kor startol.

Nyitókép: Chuchle Arena Praha facebook

tamogatoi_banner.png

süti beállítások módosítása