Wertheimer dupla Franciaországban

Véget ért az év és vele a francia síkszezon.

wert1.jpg

Nézzük a bajnokokat.

Akár december elején írt cikkünket újra közölhetnénk, hiszen abban már megírtuk, hogy a lényegi kérdések eldőltek.

Maxim Guyon (Barzalona és Demuro előtt) harmadjára a zsokék bajnoka, míg Jean-Claude Rouget (Fabre és Graffardot megelőzve) ötödik alkalommal a legeredményesebb tréner.  A rekordokat sorra döntögető Velon kisasszony nem érte el a 100 győzelmet. 99 a neve mellett, de így is Soumillon és Pasquier előtt, a nyolcadik helyen végzett.

A Wertheimer fivérek a futtatók és a tenyésztők bajnokai egyaránt.

Előbbi címet éppen 10 év várakozás után bitorolják újra, amiért meg is kellett izzadnia a csapatnak, mert mindössze 17 ezer euróval kerestek többet lovaik, mint Ace Impact futtatói szindikátusa, így ez a kategória volt a legszorosabb az általunk vizsgált négyből. Azért az többes szám, mert az Arc nyerőben résztulajdonos Gousserie Racing a második, míg a szintén résztulajdonos, Ecuries Serge Stempniak a harmadik az év végi összesítésben.

A tenyésztőknél Aga Khan az ezüst-, míg Ace Impact tenyésztője Mme Waltraut Spanner a bronzérmes. Itt a fivérek megvédték címüket.

„Nyilvánvalóan nagy megelégedés, hogy az első helyen végeztünk a tulajdonosok rangsorában” – magyarázza Pierre-Yves Bureau, a Wertheimer csapat menedzsere. "De mindenekelőtt a tenyésztői rangsorral elért dupla okoz nekünk örömet, éppen úgy, ahogy 2013-ban is elértünk már ezt. Ez egy nagyszerű év volt, amely ezzel a két címmel zárult. Nagyon büszke vagyok az egész csapatra, mind a trénerekre, mind az egész csapatra akár a ménesben, akár a versenyistállókban. Gyakran mondom, hogy együtt veszítünk és együtt nyerünk, ezért örömmel tölt el, hogy most mindenkit be lehet vonni az ünneplésbe, csakúgy, mint Maxime-ot (Guyon) és a többi zsokét, akik a csapatunkban lovagoltak. Ez egy igazi csapatgyőzelem és ez nagyon boldoggá tesz. Remek küzdelmet vívtunk a Gousserie Racinggel. Nem sok döntött. Kicsit olyan volt, mint a versenyzés izgalmas befejezéssel. A Chehboub család nagyon jó évet zárt, ezért mi is emeljük kalapunkat előttük.”

Mi is gratulálunk minden bajnoknak!

Holnap az amerikai listavezetőkkel jelentkezünk!

Nyitókép: Equidia X

süti beállítások módosítása