Ausztrál kooperáció Sha Tinban

Lefutották a Hármas Korona első versenyét Hongkongban.

pic1_20240121-st-r7-jcx33691.jpg

Be kell valljuk: rég tekintettünk már ekkora várakozással mérföldes, hongkongi futam elé mint most, hiszen hiába szenvedett el Golden Sixty néhány meghökkentő vereséget az évek folyamán, azért legtöbbször előre tudtuk, hogy ezek a trófeák szinte biztosan csapatánál fognak landolni.

Most azonban kisebb sérülése miatt hiányzott a Stewards’ Cupból (Gr1, 1600 méter, 13 M HK dollár, hozzávetőleg 1,5 millió euró), amit 2021-ben és 2023-ban ő nyert, így parázs versenyre számítottunk.

Azt meg is kaptuk, igaz mindenféle meglepetés nélkül. Voyage Bubble magabiztosan verte a "két szépséget", azaz Beauty Eternalt és Beauty Joyt. Totális papírforma.

A győzelem ausztrál kooperációban született, hiszen Voyage Bubble ausztrál tenyésztésű, sőt a papa (Deep Field) és a mama (Raheights) is az ötödik kontinensen született, ráadásul a nyeregből az új-zélandi, de évek óta Ausztráliában élő és dolgozó, James McDonald integetett boldogan.

Macca nyolc lovaglást vállalt vasárnap Sha Tinban, ahol taroltak az ausztrálok. Zac Purton triplázott, Hugh Bowman mellett Macca is duplázni tudott, így ők nyertek hét futamot a tízből. 

"Nagyon büszke vagyok erre a lóra. Már akkor is fantasztikusan futott, amikor második lett Golden Sixty mögött, és ezt ma is megerősítette. Nem neveznénk őt Golden Sixty utódjának, de szerencsések vagyunk, hogy a bajnok ma nem volt itt. Ötéves, ereje teljében van. Övé a világ. Oda mehet, ahová csak akar, Ausztráliába, Dubaiba vagy Japánba - nem tudom, ezt a tulajdonosaira bízom, hogy meglássuk, hova illik az igazán jó nemzetközi versenyzők ellen" - mondta a második hongkongi Gr1-es trófeáját nyerő McDonald.

Így Voyage Bubble-é a Hármas Korona első ága. A következő állomás a Hong Kong Gold Cup lesz immár 2000 méteren, február 25-én. Hogy a mostani nyerőnek is? Ez még a jövő zenéje. Az biztos, hogy "a Cup-ban" Macca másik kedves lovát,  Romantic Warriort üli majd.

Kép: hkjc

Ha érdemesnek tartasz minket, itt tudod támogatni a munkánkat! A kisebb összegeknek is örülünk!  

donably.png

süti beállítások módosítása